بررسی مقایسه ای پایداری کوجیک اسید و ملح دی پالمیتات آن در شرایط استرس اکسیداتیو
Abstract
مقدمه: کوجیک اسید و ملح دی پالمیتات آن بخاطر تاثیر بهتر و عوارض کمتر در فرآورده های ضد لک اهمیت پیدا کرده اند. فرضیاتی ملح دی پالمیتات را پایدارتر اعلام کرده بود.
هدف: مقایسه پایداری کوجیک اسید و ملح دی پالمیتات آن در برابر استرس اکسیداتیو .
روش کار: از دستگاه HPLC با دتکتور UV و ستون C18 استفاده شد. متد شناسایی و اندازه گیری دو دارو بخاطر متفاوت بودن ماهیت آنها جداگانه بررسی و معتبرسازی شد. فاز آبی: بافر فسفات و متانول (99 به 1) برایKA و فاز آلی لیپوفیل با 35% THF و 30% ACN و 29% متانول و درصد اندکی آب برای KADP بود. استرس اکسیداتیو نیز بصورت جداگانه با فواصل زمانی مختلف برای دو دارو اعمال شد. در شرایط استرس از آب و یخ جهت کاهش دما و متانول توقف اکسیداسیون استفاده شد. محاسبات استرس بر اساس نتایج معتبرسازی انجام و کینتیک تخریب دو دارو تخمین زده شد.
نتایج: محدوده خطی برای KA ( 2-8 µg/ml) و برای KADP ( 4-16 µg/ml) بود.
LOD و LOQ برای KA ، 0.086 و 0.28 µg/ml وبرایKADP ، 1 و 3 µg/ml بود. کینتیک تخریب بر اساس MPE mean برای هر دو دارو مدل برتر درجه 1 بود.
بحث و بررسی: بازه های زمانی استرس بر خلاف فرضیات برای KA از 6تا 48 ساعت و برای KADP از 5 تا 90 دقیقه بودکه نشان از عدم پایداری KADP در استرس دارد. کینتیک تخریب درجه 1 برای هر دو دارو بود که نشان از وابستگی سرعت واکنش به غلظت ماده اولیه میاشد. بطور کلی پایداری ذاتی KA در شرایط استرس اکسیداتیو خیلی بیشتر از KADP میباشد.