بررسی رابطه بین شاخص های سلامت پریودونشیم و دندان زنان باردار و تولد زودرس نوزاد
Abstract
مقدمه
بيماري هاي پريودونتال به عنوان ريسك فاكتوری برای تولد زودهنگام و تولد نوزاد با وزن كم مطرح می باشند. هدف از اجرای این مطالعه بررسی رابطه بین شاخص های سلامت پریودونشیم و دندان زنان باردار و تولد زودرس نوزاد بود.
مواد و روشها
در این مطالعه مورد شاهدی 82 مادر باردار در بیمارستان الزهرا تبریز که در محدوده سنی 35-20 سال بودند مورد بررسی قرار گرفت. گروه مورد شامل مادران با سن بارداري کمتر از 37 هفته بود و گروه شاهد مادران با سن بارداري بیش از 37 هفته بودند. معاینات دهان و دندان پس از زایمان )حداکثر 48ساعت بعد و زمانی که قادر به تحمل معاینه پریودنتال بودند (انجام گرفت. اطلاعات در دو بخش اطلاعات دموگرافیک و شاخص های سلامت پریودنشیم ثبت گردید. جهت تحلیل داده ها از آزمون کروسکال والیس و من ویتنی استفاده گردید.
نتایج
پوسیدگی دندان در مادران با نوزادان پرترم 45/4±34/7 و در مادران با نوزاد طبیعی 29/4±68/5 بود. شاخص های عمق پاکت، حد چسبندگی بالینی (CAL) ، خونریزی حین پروبینگ(BOP) و GI در مادران با نوزاد پرترم بطور معنی داری بیشتر از مادران با نوزاد طبیعی بود. و میزان شاخص عرض لثه کراتینیزه در هر دو گروه مادران مشابه است.
نتیجه گیری
بین شاخص های سلامت پریودونشیم و دندان زنان باردار و تولد زودرس نوزاد رابطه وجود دارد و لذا درمان پریودنتال غیر جراحی می تواند خطر تولد زودرس در مادران را کاهش دهد.