بررسی فراوانی ,یافته های بالینی و رادیولوژیک SCCهای حفره دهان در بیماران بستری بخش جراحی فک و صورت و ENT بیمارستان امام رضا(ع) از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا پایان سال۱۳۹۵
Abstract
از این رو مطالعهای با هدف تعیین فراوانی پنج سالة موارد مبتلا به بدخیمی دهان در بیماران مراجعهکننده به بخش ENT و بخش جراحی فک و صورت بیمارستان امام رضا انجام شد.
روش ها و مواد:
در این مطالعه مقطعی گذشته نگر مطالعهای توصیفی بر روی پرونده ۱۰۱ بیمار مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان از ابتدای سال ۱۳۹۰ لغایت پایان سال ۱۳۹۵ (با تأیید پاتولوژی) که در بخش ENT بیمارستان امام رضا بستری شده بودند صورت گرفت. ابتدا اطلاعات فردی، بالینی و یافته های رادیولوژیک هیستوپاتولوژیک موردنیاز، استخراج گردید. سپس با استفاده از آمار توصیفی میزان فراوانی و درصد فراوانی محاسبه، جداول و نمودارها با استفاده از نرم افزار SPSS ترسیم گردید.
یافته ها:
در انتهای مطالعه تعداد ۱۰۱ بيمار (۴۱ زن، ۶۰ مرد با نسبت ۲ به ۳ با ميـانگين سـني ۶۱.۷۴±۱۴.۱۳ سال وارد مطالعه شدند. بيشترين دهه ي سني بيماران دهه ي هـفتم بـوده اسـت. بیشترین شکایت بیماران زخم دهانی (۶۱٪) بود. تنها ۶ درصد بیماران سابقه بدخیمی در خانواده خود داشتند. ۲۲٪ بیماران وضعیت بهداشت دهانی نامناسبی داشتند. ازنظـر مصرف دخانيـات ۴۷٪ بیماران سـابقه مـصرف دخانيـات را داشـتند، و هیچ یک از بیماران سابقه مصرف الکل و کار با مواد شیمیایی را نداشتند.