بررسی اثرآموزش نظام مند بیمار و خانواده بر روند دریافت خدمات سلامت روان مراجعین اورژانس روان پزشکی
Abstract
هدف از این پژوهش مقایسه تغییر رونددریافت خدمات سلامت روان در اورژانس بیمارستان روانپزشکی رازی تبریز، قبل و بعد از آموزش نظاممند بیمار و خانواده و تأثیرآن برعلائم بیماری و روند درمان بیمار است.
روشکار و مواد: راهبرد به کار گرفته شده در پژوهش به این ترتیب است که ابتدا 54 نفراز مراجعین اورژانس مبتلا به اختلالات روان پزشکی به طور تصادفی به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند.گروه شاهد شامل بیمارانی است که تنها از خدمات جاری بیمارستان بهره بردهاند، 4هفته بعد با بیماران تماس حاصل شده و پرسش نامه با توجه به پاسخ های بیماران تکمیل شد. در مرحله بعد54 نفر از مراجعین اورژانس به صورت تصادفی به عنوان اعضای گروه مداخله انتخاب شدند.گروه مداخله شامل بیمارانی است که علاوه بر بهرهگیری از خدمات جاری بیمارستان، با همراهی رزیدنت تحت آموزش محتوای آماده شده توسط اساتید روانپزشکی قرار گرفتهاند. همچنین با بیماران حاضر در گروه آزمون به مدت 4 هفته پس از ترخیص تماسهای منظم برقرارشد. بعد از اتمام زمان آموزش و پیگیری پرسش نامه تنظیم شده توسط بیمار تکمیل شده ونتایج به وسیله نرمافزار SPSSموردتحلیل آماری قرار گرفته است.
یافته ها: طی پژوهش حاضر نتایجی که به دست آمد بیانگر اثر آموزش بیمار در مراجعه منظم و به پزشک معالج، کاهش دفعات مراجعه غیرضروری ،مصرف منظم داروها و بهبود بیشتر علائم بیمار است و در همه موارد Pvalueکمتر از 05/0 بوده است که مؤید این مسئله بود و در ارتباط با مراجعه به متخصص مربوطه Pvalueبیشتر از 05/0بود که نشان میدهد بین آموزش بیمار و مراجعه به متخصص مربوطه ارتباط معناداری وجود ندارد که میتواند به دلیل محدودیتهای مطالعه باشد.