نتایج عمل جراحی پرولاپس کف لگن به روش (کولپورافی قدامی با مش و ساکرواسپینوس ساسپنشن) و به روش ابدومینال (ساکروکولپوپکسی یا هیستروپکسی)
Abstract
هدف از انجام این مطالعه، بررسینتایج عمل جراحی پرولاپس کف لگن به روش (کولپورافی قدامی با مش و ساکرواسپینوس ساسپنشن) و به روش ابدومینال (ساکروکولپوپکسی یا هیستروپکسی) می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله ای بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت جراحی پرولاپس کف لگن به روش (کولپورافی قدامی با مش و ساکرواسپینوس ساسپنشن) قرار گرفت و گروه دوم به روش ابدومینال (ساکروپکسی و هیستروپکسی)جراحی شدند. اطلاعات بیماران شامل سن، تعداد حاملگی، تعداد زایمان های واژینال و یا سزارین، پرولاپس قدامی و خلفی، پرولاپس آپکس، هماتوم بعد از عمل، عفونت محل عمل، درد بعد از جراحی،درد هنگام نزدیکی، بی اختیاری ادراری مدفوعی و میزان اصلاح آناتومیک و اروزیون مش بر اساس معیار VAS (Visual Analog Scale) ثبت شد.
یافته ها:در گروه واژینال با مش فراوانی urgency incontinency (001/0p=)، difficulturination (031/0p=)، disparoni (001/0p=)، fecalincontinency (023/0p=)و Stress incontinency (001/0p=) بیشتر از گروه ابدومینال بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد. فراوانی شدت درد بعد از عمل در گروه واژینال با مش برابر 16 درصد و در گروه ابدومینال برابر 2 درصد بود (001/0p=). میزان بهبود آناتومیکی در گروه ابدومینال با فراوانی 86 درصد بیشتر از گروه واژینال با مشبا فراوانی 64 درصد مشاهده شد (001/0p=).