ارتباط کلونیزاسیون مجاری تنفسی با اورئوپلاسما اورالیتیکم و دیسپلازی برونکوآلوئولار در نوزادان نارس) very low birth weight )
Abstract
هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط کلونیزاسیون مجاری تنفسی توسط اورئوپلاسما اورالیتیکم با ابتلا به دیسپلازی برونکوپولمونر بود.
مواد و روش ها: این مطالعه کوهورت آینده نگر در سال 1396 در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان الزهرای تبریز انجام گرفت. نمونه های مورد مطالعه شامل نوزادان VLBW(با وزن کمتر از 1500 گرم) و کمتر از32 هفته بودند که طی 72 ساعت بعد از تولد، به هر دلیلی نیاز به اینتوباسیون داشتند. پس از ثبت اطلاعات اولیه، نمونه آسپیره شده از ترشحات داخل تراشه طی انتوباسیون، با استفاده از روش PCRدر آزمایشگاه مرجع از نظر وجود اروئوپلاسما اورالیتیکم مورد بررسی قرار گرفت. سپس تمام نوزادان در 28 روزگی، از نظر ابتلا و عدم ابتلا به دیسپلازی برونکوپولمونر مورد پی گیری قرارگرفتند.
یافته ها: از کل 82 نوزاد دارای معیارهای ورود، 21 مورد (3/26 درصد)، بدلیل اعزام ویا مرگ قبل از 28 روزگی از مطالعه خارج شدند. از 61 نوزاد باقی مانده، 3 مورد (3/4درصد) دارای ترشحات آلوده به ائورپلاسما و 33 مورد (1/54 درصد) مبتلا به دیسپلازی برونکوپولمونر بودند. هر سه مورد کلونیزه با اروپلاسما مبتلا به دیسپلازی برونکوپولمونر شدند ولی بین وجود اورئوپلاسما و ابتلا به BPD ارتباط معنی داری دیده نشد(24/0 P=). تجزیه و تحلیل داده ها نشان نشان داد که مهمترین عامل ابتلا به BPD در بین بیماران تحت مطالعه ما، سن حاملگی و وزن هنگام تولد بوده است بطوری که به ازای هرهفته کاهش سن حاملگی احتمال ابتلا به BPD 55 درصد افزایش می یابد و به ازای کاهش هر 100 گرم وزن زمان تولد ، یک درصد احتمال ابتلا به دیسپلازی برونکوپولمونر افزایش می یابد.