tetY،tetA، tetB، tetC، tetD، tetE، tetG،میزان مقاومت به تتراسایکلین ها و فراوانی ژن های مقاومت در ایزوله های بالینی انتروباکتریاسه جدا شده از بیمارستان های تبریز در سال 1396
Abstract
. هدف از این مطالعه، مقاومت اعضای این خانواده نسبت به تتراسایکلین ها و همچنین فراواني ژن های مقاومت به تتراسایکلین را در ایزوله های جمع آوری شده از بیمارستان های شهر تبریزبود.
مواد و روش ها: وضعیت مقاومت و حساسیت 250 ایزوله انتروباکتریاسه که از 3 بیمارستان تبریز در طی 6 ماه اول سال 96 جمع آوری شده بودند، با روش دیسک دیفیوژن آگار نسبت به 20 آنتی بیوتیک آمپی سیلین، پیپراسیلین/ تازوباکتام، ایمی پنم، آموکسی سیلین/کلاولانیک، سفیپیم، سیپروفلوکساسین، سفتازیدیم، نیتروفورانتوئین، مروپنم، آزترئونام، کوتریموکسازول، فسفومایسین، جنتامیسین، آمیکاسین، نالیدیکسیک اسید، سفازولین، تتراسایکلین، داکسی سایکلین، مینوسایکلین و تایگو سایکلین سنجیده شد. وضعیت حداقل غلظت ممانعت کننده رشد MIC در تتراسایکلین و مینوسایکلین با روش آگار دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت وضعیت پراکندگی ژن های نام برده شده با روش PCR مورد سنجش قرا گرفت.