بررسی پلی مورفیسم های VNTR و rs3758653 در ژن DRD4 با بروز عوارض متیل فنیدیت در کودکان مبتلا به بیش فعالی
Abstract
هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم های VNTR و rs3758653 در ژن DRD4 با بروز عوارض متیل فنیدیت در کودکان مبتلا به بیش فعالی می باشد.
روش اجرا: این مطالعه یک مطالعه همگروهی است که در کلینیک روانپزشکی بزرگمهر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفته است. 140 کودک 5 الی 18 ساله مبتلا به ADHD در طول سال 96 مورد مطالعه قرارگرفتند. از پرسشنامه های جمعیت شناختی، مصاحبه K-SADS، چک لیست عوارض دارویی و بررسی ژنتیکی استفاده شده و داده ها با نرم افزار SPSS17 مورد آنالیز قرار گرفتند.
نتایج: 140 بیمار وارد مطالعه شدند که شایع ترین عارضه (صرف نظر از شدت آن) هم در هفته چهارم و هم در هفته هشتم بی اشتهائی و بعد آن بی خوابی، عصبی شدن و اضطراب بودند. شایع ترین عوارض شدید، بی اشتهائی، تغییر وزن، بی خوابی و عصبی شدن بودند. عوارض بیشتری در هفته هشتم گزارش شد. در نتایج بررسی پلی مورفیسم rs3758653 ژن DRD4 در کودکان مبتلا به ADHD ژنوتیپ TC از همه بیشتر و ژنوتیپ CC کمتر مشاهده شد. در بررسی VNTR درexon3 ژن DRD4 تمام بیماران مورد مطالعه، حامل نوع کوتاه بودند. شایعترین پلی مورفیسم نیز نوع 2 تکرار بدست آمد. حملات هراس در بیماران دارای 2 تکرار در پلی مورفیسم VNTR بطور معنی داری بیشتر از سایر بیماران بود (047/0p=).