مقایسه نتایج بالینی کاربرد تکنیک Acentric Double Pedicle Graft با و بدون استفاده از Platelet Rich Fibrin (PRF) در پوشش سطوح عریان ریشهها با تحلیل میلر کلاس I و II
Abstract
تکنیک Acentric Double Pedicle Graft (ADPG) به عنوان جایگزینی برای تکنیک Double Pedicle Graft مطرح شده است که با توجه به کاهش کشش بخیهها در تکنیک جایگزین، تصور میشود نتایج کلینیکی بهبود خواهد یافت. این پژوهش به بررسی نتایج کلینیکی کاربرد Acentric Double Pedicle Graft با و بدون استفاده از Platelet Rich Fibrin (PRF) در پوشش سطوح عریان ریشهها با تحلیل کلاس I و II میلر میپردازد.
مواد و روشها: تعداد 16 ضایعه تحلیل لثهی کلاس I و II میلر از بین 8 بیمار با طراحی Split Mouth برای این مطالعه انتخاب شدند. نمونهها بر اساس استفاده از Platelet Rich Fibrin (PRF) به دو گروه تقسیم شدند: گروه درمان شده با استفاده از PRF و گروه درمان شده بدون PRF. متغیرها شامل عمق ناحیهی تحلیل، عرض لثهی کراتینیزه و عمق پاکت، قبل از جراحی و نهایتاً 3 ماه پس از جراحی توسط پروب دانشگاه میشیگان O با درجه بندی ویلیامز اندازه گیری شدند. جهت آنالیز آماری دادهها از تستهای کولموگروف ـ اسمیرنوف و آزمون ویلکاکسون غیرپارامتریک و SPSS17 استفاده شد.
یافتهها: عمق ناحیهی تحلیل و عرض لثهی کراتینیزه تغییرات آماری معنیداری را بعد از جراحی، بین دو گروه نشان دادند، اما عمق پاکت تغییرات معنیدار آماری را بین دو گروه نشان نداد. میزان پوشش ریشه تغییرات آماری معنیداری بین دو گروه نشان داد.
نتیجه گیری: به کار گیری Acentric Double Pedicle Graft (ADPG) به همراه Platelet Rich Fibrin (PRF) باعث کاهش بیشتر عمق ناحیهی تحلیل و افزایش عرض لثهی کراتینیزه و درصد پوشش ریشه نسبت به Acentric Double Pedicle Graft بدون PRF شد. بنابراین این مطالعه از کاربرد PRF به همراه تکنیک ADPG حمایت میکند.