تاثير Preheating بر ثبات رنگ چهار نوع كامپوزيت رزین مختلف: در یک مطالعه آزمایشگاهی
Abstract
هدف از اين مطالعه آزمايشگاهي تعيين اثر تكرار Preheating كامپوزيت زرين مختلف به ميزان 40 بار در دماي 55-60 درجه سانتيگراد بر ثبات رنگ آنها دارد.
مواد و روش: نمونههاي كامپوزيت به قطر 10 ميليمتر و ارتفاع 2 ميليمتر در 8 گروه زير قرار گرفتند:
گروه 1: كامپوزيت ميكروفيلد در دماي اتاق
گروه 2: كامپوزيت ميكروفيلد پس از 40 بار سيكل PH تا دماي c60-55
گروه 3: كامپوزيت ميكروهيبريد در دماي اتاق
گروه 4: كامپوزيت ميكروهيبريد پس از 40بار سيكل PH تا دما c60-55
گروه 5: كامپوزيت نانوهيبريد در دماي اتاق
گروه 6: كامپوزيت نانوهيبريد پس از 40 بار سيكل PH تا دماي C60-55
گروه 7: گروه giomer در دماي اتاق
گروه 8: گروه giomer پس از 40 بار سيكل PH تا دماي 60-55
در گروههاي دوم،چهارم، ششم و هشتم مراحل شبيه گروه اول، سوم، پنجم و هفتم بود با اين تفاوت كه قبل از كاربرد كامپوزيت ابتدا اين كامپوزيت را توسط شناور كردن در حمام آب گرم كنترل شده با ترموستات كه در محدوده دمايي 55-60 درجه سانتيگراد ثابت شده بود به دما رسانده شد.
بعد از آمادهسازي نمونهها در ابتدا شاخصهاي مربوط به رنگ نمونهها توسط اسپكتروفوتومتر انعكاسي اندازهگيري شد. نمونههاي كامپوزيتي يكييكي به مدت سه ساعت در روز به مدت 40 روز متوالي در محلول چاي نگهداري شد سپس مجدداً توسط دستگاه اسپكتروفوتومتر رنگ اندازهگيري شد و اختلاف رنگ ايجاد شده ثبت شد. با استفاده از نرمافزار آماري SPSS20 ميانگين و انحراف معيار اختلاف براي هر گروه مصاحبه شد و با استفاده از آزمون Two Way ANOVA آناليز آماري انجام شد و در اين مطالعه 05/0P< معني در نظر گرفته شده است.
نتايج: هر دو اثر اصلی نوع كامپوزيت و حرارت (001/0P<) بر ميزان معنيدار بود. تكرار preheat كامپوزيتها به ميزان 40 بار در دماي 0C60-55 سبب تغيير رنگ آنها شد و بدنبال قرارگيري در محلول چاي ميزان تعيين رنگ giomer بيشتر بود.