تاثیر افزودن نانوسیلور با منشا گیاهی به mineral trioxide aggregate روی استحکام باند فشاری (push out)و استحکام فشاری(compressive)
Abstract
مقدمه: استحکام باند به عاج موادی که برای ترمیم پرفوراسیون¬ها استفاده می¬شوند از فاکتورهای تاثیر گذار روی سیل و موفقیت ترمیم پرفوراسیون¬ها می¬باشد استحکام فشاری نیز درمواردی که MTAتحت نیروهای اکلوزالی قراربگیرداهمیت پیدامیکند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر افزودن نانو ذرات نقره با منشا گیاهی به Trioxide AggregatMineral روی استحکام باند فشاری (Push-out) و استحکام فشاری compressive) )در پرفوراسیون¬های شبیه¬سازی شده¬ی ناحیه¬ی فورکا می¬باشد.
مواد وروش ها: دراین مطالعه از40 دندان مولرفک پایین انسان استفاده شده که پرفوراسیون ناحیه¬ی فورکا به قطر 3/1 وعمق 2میلی مترایجاد شده بود نمونه¬ها به 2 گروه تقسیم شدند که در گروه اول MTA و در گروه دوم MTA + نانو سیلورنقره(2%W) جهت ترمیم ناحیه¬ی فورکا استفاده شده است. نمونه¬ها در ظروف در بسته در انکوباسیون با رطوبت 100% و دما¬ی 37 درجه¬ی سانتی گراد نگهداری شدند پس از یک هفته تست push-out توسط دستگاه یونیورسال انجام شد.
داده ها توسط t-test آنالیز شدند. سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
استحکام فشاری: نمونه های مورد مطالعه در دو گروه 10 تایی اماده شدند. در گروه اول MTAو در گروه دومMTA+ nano silver در مولد های استیل با قطر 3 و ارتفاع 6 میلی متر قرار گرفت . ارزیابی استحکام copmpressive ۴ و ۲۱روز بعد از مخلوط کردن توسط دستگاه universal testing machine اندازه گیری شد.
یافته¬ها: در گروه MTA بین زمان 4 روز و 21 روز از لحاظ compressive strength اختلاف معنادار آماری وجود نداشت (P-value=0.297) ولی اختلاف این میزان در گروه MTA با نانو سیلور معنادار بود (P-value=0.013).همچنین مقایسه بین میانگین میزان استحکام باند فشاری در دو گروه نشان می دهد استحکام باند فشاری در گروه MTA بیشتر از گروه MTA با نانو سیلور بود.
نتیجه¬گیری: با در نظر گرفتن محدودیت های این مطالعه می توان گفت که افزودن نانو سیلور نقره با نسبت 2درصد وزنی به پودر MTA تأثیر منفی در استحکام باند آن داردولی تاثیری در میزان استحکام فشاری ندارد.