نظرات دانشجویان دندانپزشکی در مورد عوامل مؤثر بر یادگیری دروس آسیب شناسی دهان نظری و عملی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 96-95
Abstract
مقدمه: دانشگاه ها به عنوان محیط یادگیری بایستی امکانات لازم جهت تغییرات مثبت و سازنده را در نگرش حرفه ای دانشجویان فراهم آورند تا با تشویق و ایجاد رغبت بیشتر امکان یادگیری مستمر، میسر گردد. پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه ها و عوامل مرتبط با آن، از اولویت های پژوهش در آموزش و از مسائل مورد توجه مدیران آموزشی دانشگاه هاست. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر یادگیری دروس آسیب شناسی اختصاصی نظری و عملی در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که روی 115 نفر از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی تبریز که واحدهای آسیب شناسی نظری و عملی را گذرانده اند انجام شد. دراین مطالعه پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته ی روا و پایا حاوی مشخصات دموگرافیک و عوامل تاثیرگذار درس آسیب شناسی، در اختیار دانشجویان قرار گرفت و پس از تکمیل جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: به عقیده دانشجویان، مهم ترین عوامل محیطی و خارجی که بیشترین تاثیر را در یادگیری درس آسیب شناسی نظری و عملی دارد، به ترتیب علاقمندی استاد به تدریس و توانایی استاد در تدریس بود. همچنین از بین عوامل درونی بررسی شده موثر در یادگیری دروس آسیب شناسی نظری و عملی در بین دانشجویان مهم ترین عوامل از نظر آنها که بیشترین تاثیر را در یادگیری دارد، به ترتیب انگیزه دانشجو در یادگیری واحد درسی و میزان علاقه دانشجو به واحد درسی آسیب شناسی گزارش شد.
بحث و نتیجه گیری: از آنجاییکه از دیدگاه دانشجویان، علاقه مندی استاد به تدریس و توانایی استاد در تدریس به عنوان دو عامل با تاثیر خیلی زیاد بر یادگیری درس آسیب شناسی شناخته شده است، در نتیجه بدین منظور می¬توان با بهره¬گیری از کلاس¬های آموزشی و روش¬های نوین آموزشی برای تدریس اساتید و افزایش کیفیت تدریس آنها استفاده کرد.به علاوه این امر می تواند به بالا بردن انگیزه و علاقه ی دانشجویان به یادگیری واحد درسی نیز منجر شود.