• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مقایسه اثربخشی دو خمیر دندان مختلف حاوی نانو-هیدروکسی آپاتیت (n-HAP) با پتاسیم نیترات (KNO3) در درمان حساسیت دندانی به دنبال جراحی پریودنتال

Thumbnail
نمایش/بازکردن
thesis.pdf (1.509Mb)
Farzaneh sadat Dashti thesis.pdf (1.509Mb)
تاریخ
1396/12/23
نویسنده
دشتی, فرزانه سادات
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
افزایش حساسیت دندانی (DH) یافته ای شایع به دنبال جراحی پریودنتال می باشد. روش های مختلفی جهت درمان افزایش حساسیت تاکنون پیشنهاد شده که یکی از آنها استفاده از خمیردندان های حساسیت زدا است. هدف این مطالعه بررسی میزان تاثیر خمیردندان ضد حساسیت فارمد (حاوی نانوهیدروکسی آپاتایت) و مقایسه آن با خمیر دندان حساسیت زدای سنسوداین (حاوی پتاسیم نیترات) در درمان حساسیت دندانی به دنبال جراحی پریودنتال است. مواد و روش کار: در این مطالعه ی مداخله ای که در سال 1396 بر روی 22 نفر از بیماران جراحی شده در بخش پریودانتیکس دانشکده ی علوم پزشکی تبریز انجام شد، افراد به دو گروه استفاده کنندگان از خمیر دندان فارمد حاوی نانو هیدروکسی آپاتایت و استفاده کنندگان خمیر دندان سنسوداین حاوی پتاسیم نیترات تقسیم شدند. میزان حساسیت دندان مشخص، در آغاز دوره، سپس روز پانزدهم ، و در نهایت روز نهایی و سی ام در هر فرد آزمایش گردید. سپس شرکت کننده ها از نظر حساسیت دندانی به محرک های گرما (با گوتای 80 داغ شده روی چراغ الکلی)، سرما (با اسپری سرمای DENRONIC) و لمس (با سوند تیز) توسط معیار Visual Analogue Scaling (VAS) سنجیده شدند. داده های به دست آمده از مطالعه با استفاده از روش های آماری توصیفی (میانگین± انحراف معیار) گزارش شده است. در این مطالعه مقدار p کمتر از 05/0 از لحاظ آماری معنی دار تلقی می شود. تمامی محاسبات در نرم افزار آماری SPSS 17 انجام شده است. یافته ها: بیشترین میزان درد احساس شده در جلسه اول ؛ در تماس با محرک سرما و در مصرف کنندگان خمیردندان سنسوداین(8.5±0.97) بود. میزان درد احساس شده توسط بیماران طبق معیار VAS، از جلسه ی اول تا سوم به صورت خطی کاهش می یابد. کمترین میزان درد احساس شده توسط لمس و در خمیردندان فارمد (1.75±0.86) بود. به طور کلی میانگین درد احساس شده در اثر محرک سرما بیشتر از محرک گرما و در لمس کمتر از دو مورد دیگر بود. بین میزان درد احساس شده در طی 3 جلسه اختلاف معنادار آماری وجود داشت (P-value<0.001) اما بین میزان درد در دو گروه در زمانهای مختلف اختلاف معنادار آماری مشاهده نشد P-value=0.313).) نتایج: نتایج نشان داد بین میزان درد احساس شده در طی 3 جلسه اختلاف معنادار آماری وجود دارد. بین میزان درد در دو گروه سنسوداین و فارمد در زمان های مختلف اختلاف معنادار آماری مشاهده نشد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59113
Collections
  • Theses(D)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV