• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

با نوع میان وعده مصرفی و وضعیت اجتماعی در کودکان 12-6 ساله شهر تبریز در سال 1397 dmft و DMFT بررسی رابطه

Thumbnail
View/Open
Samaneh Yavari thesis.pdf (1.027Mb)
Date
1397/8/1
Author
یاوری, سمانه
Metadata
Show full item record
Abstract
پوسیدگی دندان یکی از دامن گیرترین و شایعترین بیماری های بشر است و بیش از %99 افراد بشر به این بیماری مبتلا می شوند. شیوع پوسیدگی در 20 سال گذشته در بسیاری از کشورهای پیشرفته کاهش یافته است.در حالیکه شیوع و شدت آن در بسیاری از کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است. پوسیدگی به عنوان یک بیماری مالتی فاکتورال. شناخته می شود که عوامل متعددی در ایجاد آن نقش دارند. به طور کلی براساس تئوری اسیدوژنیک پوسیدگی دندان بر اثر 3 فاکتور میزبان-میکروارگانیسم-رژیم غذایی به وجود می آید.رژیم غذایی و تغذیه با تاثیر بر روی نوع ویرولانس میکروارگانیسم های پلاک دندانی و مقاومت دندان ها و ساختمان های پشتیبان و خصوصیات بزاق حفره دهان، بر روی پوسیدگی های دندانی اثر می گذارد. والدین به خصوص مادران در خصوص چگونگی بروز و پیشرفت پوسیدگی های دندانی و تاثیر آن در سلامت و رشد کودک آگاهی کافی ندارند. با توجه به اهمیت دندان های شیری در سلامت کودک، شناخت صحیح وضعیت دندانی و نیازهای درمانی این گروه به عنوان پیش نیاز مهم برنامه ریزی های بهداشتی درمانی کشور می باشد. روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 376 کودک 12-6 ساله شهر تبریز در سال 1397 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام پذیرفت. جامعه هدف کودکان 12-6 ساله بود که ساکن شهر تبریز بوده و فاقد بیماری سیستمیک خاص بوده و داروهای کاهنده بزاق مصرف نمی کردند. داده ها از طریق معاینه بالین کودکان در مدارس و ثبت وضعیت دندان ها و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شد. مقدار dmft کودکان براساس مجموع تعداد دندان های شیری دارای پوسیدگی، از دست رفته به دلیل پوسیدگی و ترمیم شده به علت پوسیدگی محاسبه شد. مقدار DMFT کودکان براساس مجموع تعداد دندان های دائمی دارای پوسیدگی، از دست رفته به دلیل پوسیدگی یا ترمیم شده به دلیل پوسیدگی محاسبه شد. تشخیص پوسیدگی براساس وجود زبری و نرمی، کدورت، ایجاد حفره در سطح و تغییر رنگ دندان به قهوه ای یا خاکستری انجام شد. نتایج و یافته ها: داده ها از طریق آزمون های Independent Samples T-Test ، واریانس یک طرف، تست تعقیبی TurkeyT ، آزمون خی دو و در نهایت آنالیز رگرسیون خطی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. نتیجه گیری نهایی: بر اساس مطالعه حاضر، میزان تحصیلات والدین و تعداد خواهر و برادر کودکان که مؤلفه های وضعیت اجتماعی آنها می باشند با میزان . آنان ارتباط داردdmft و DMFT می شود.dmft,DMFTبه طوری که افزایش تعداد خواهر و برادر و همچنین پایین بودن سطح تحصیلات والدین موجب افزایش کودکان دارد و موجب افزایش مقادیر آنها می شود DMFT,dmftمصرف میان وعده های پوسیدگی زا نیز تاثیر بسزایی بر میزان اما میان وعده هایی از قبیل نان و پنیر، میوه، شیر و آجیل جزء مواد غذایی غیر پوسیدگی زا به حساب آمده و کودکانی که از این نوع میان وعده . کمتری دارندdmft,DMFTها مصرف می کنند مقادیر
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/58999
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV