فراوانی بلوک کامل قلبی زودرس بعد از اعمال جراحی قلب باز در کودکان مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلبی
چکیده
هدف این مطالعه بررسی فراوانی بلوک کامل قلبی زودرس بعد جراحی در بیماران مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی و بررسی میزان نیاز به ضربان ساز موقت و دائمی می باشد.
روش اجرا: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی (Cross Sectional) است که در آن کودکان مبتلا به نقص مادرزادی قلب که در بیمارستان شهید مدنی تبریز از ابتدای سال 90 تا پایان سال 96 تحت عمل جراحی قلب باز قرارگرفته اند را بررسی کردیم. بیمارانی که مبتلا به بلوک کامل قلبی زودرس بعد عمل شدند را وارد مطالعه نمودیم. مواردی که خودبخودی بهبود یافته و گروهی که نیاز به ضربان ساز موقت (TPM )و دایمی (PPM ) پیدا کردند را مشخص نمودیم. در نهایت فراوانی بلوک کامل قلبی و میزان نیاز به ضربان ساز موقت و ضربان ساز دائم را بررسی کردیم.
نتایج: از 2100 بیمار عمل شده، 109 بیمار دچار بلوک کامل قلبی زودرس بعد جراحی شدند. فراوانی بلوک کامل قلبی زودرس بعد اعمال جراحی باز قلب در نمونه مورد مطالعه، 19/5 % بود. از این 109بیمار، 69 بیمار(3/63 % بیماران با بلوک کامل قلبی زودرس بعد عمل و 28/3 % کل بیماران) نیاز به ضربان ساز پیدا کردند که همگی ضربان ساز موقت دریافت کرده و 9 نفر از آنها ( 3/8 % بیماران با بلوک کامل قلبی زودرس بعد عمل و 42/0 % کل بیماران) نیاز به استفاده از ضربان ساز دائمی پیدا کردند. بقیه بیماران بدون نیاز به ضربان ساز بهبودی یافتند.