• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر ضد قارچی گیاهان بابونه و زنجبیل علیه گونه های کاندیدا ایزوله شده از بيماران با تشخيص دنچر استوماتيت مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي تبريز

Thumbnail
View/Open
Reza Abbasi thesis.pdf (2.421Mb)
Date
1397/7/8
Author
عباسی, رضا
Metadata
Show full item record
Abstract
زمینه و هدف: عفونت های قارچی از جمله بیماری های شایع دهانی می باشد. جهت درمان این عفونت ها امروزه داروهای ضد قارچی با فرمولاسیون متفاوت توسعه یافته اند. با توجه به عوارض و مشکلات حاصل از داروهای متداول، محققـين بـه دنبـال دسـتيابي بـه داروهـاي مـؤثر و فاقـد عوارض جانبي مـي باشـند كه در اين راستا توجه ويژه‌ای به گياهان دارويي شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسي اثر ضد قارچي گیاهان بابونه و زنجبیل علیه گونه‌های کاندیدا ایزوله شده از بيماران با تشخيص دنچر استوماتيت مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکي می‌باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه‌ از افراد مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی در بازه زمانی یکسال که تشخیص دنچر استوماتیت دریافت کرده بودند ، نمونه کشت میکروبی با سواب گرفته شد. نمونه‌های گرفته شده به محیط کشت TSB استریل وارد شده و به آزمایشگاه کنترل میکروبی دانشکده داروسازی منتقل شد. ایزوله‌های به دست آمده در محیط کشت TSB رشد داده شده و اینوکلوم استاندارد جهت تست تعیین حساسیت با آزمایش تعیین MIC عصاره و اسانس گیاهان مورد نظر استفاده گردید. در پایان MIC عصاره و اسانس گیاهان مورد نظر با MIC نیستاتین و متانول حاصل از نمونه‌ها مقایسه گردید. در این مطالعه P کمتر از05/0 معنی دار تلقی شد. یافته ها: نتایج بررسی میانگین ها نشان داد که میانگین MIC گروه های نیستاتین و اسانس زنجبیل تقریبا برابر بوده و تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (05/0 (P-value>. نیز میانگین MIC گروه های عصاره بابونه و عصاره زنجبیل به هم نزدیک می باشد ولی از اسانس گیاه زنجبیل تفاوت میانگین زیادی دارد. بین میانگین متغیر MIC در گروه اسانس زنجبیل با میانگین آن در هر دو گروه عصاره زنجبیل و عصاره بابونه تفاوت معنادار آماری وجود داشت و میانگین متغیر MIC در گروه اسانس زنجبیل کمتر از هر دو گروه مذکور بود. نتیجه گیری: عصاره زنجبیل و نیستاتین، و همچنین عصاره بابونه و نیستاتین هر دو دارای اثر ضد قارچی کمتری نسبت به نیستاتین بودند.نیز در غلظتی مشابه، استفاده از اسانس زنجبیل نسبت به عصاره‌ی آن ارجح است. با توجه به موثر بودن نیستاتین بر مهار کاندیدا آلبیکنس، نتیجه میگیریم که استفاده از اسانس زنجبیل جهت مهار رشد قارچ مورد مطالعه و جلوگیری از دنچر استوماتیت موجه به نظر می‌رسد. و با توجه به مزایای عصاره و اسانس‌های گیاهی از جمله عوارض کمتر، عدم ایجاد مقاومت، طعم مطبوع تر و استفاده راحتتر برای بیماران ، جهت استفاده از عصاره های بابونه و زنجبیل نیاز به استفاده از غلظتی بیشتر از این عصاره ها نسبت به نیستاتین می باشد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/58778
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV