تاثیر نوع کفی بر روی تغییرات کینماتیکی و راحتی کف پای مردان در بوسچر استاتیک
Abstract
سابقه و هدف: فعالیتهای ایسـتاده طولانی مدت، درصد بالای از شیوع اخــتلالات اســکلتی-عضــلانی را دارا میباشند. در"ایستادن طولانی مدت" وضعیت بدنی اپراتور در حالت ایستاده بیش از 50% کل شیفت کاری است. لذا مداخلههای ارگونومیکی مانند کفی کفش ( کاهش شیوع بیماریهای اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار، توزیع مناسب نیرو و بهبود درک احساس راحتی) در این زمینه کاربرد دارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر نوع کفی بر روی تغییرات کینماتیکی و راحتی کف پای مردان در پوسچر استاتیک می¬باشد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر با 24 فرد سالم با دامنه سنی 55-18 سال انجام شد. از دستگاهFDM و مقیاس بورگ (RPE 6-20) بترتیب برای بررسی تغییرات پارامترهای کینماتیکی در سه گروه (بدون استفاده از کفی، کفی ساده و ژلهای) و درک احساس راحتی استفاده شد. دادههای جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و minitab تحلیل گردیدند.
یافتهها: اختلاف آماری معنادار بین سرعت جابجایی مرکز فشار کف دو پا در دو راستای X و Y، درصد نیرو در پای چپ و راست، با انواع کفی مشاده شد. همچنین بین درک احساس راحتی با گذشت زمان برای انواع کفی تفاوت معنادار آماری بدست آمد.
نتیجه¬گیری: کفی ژلهای دارای بیشترین مقدار مسافت طی شده وکمترین مقدار سرعت، جابجایی در جهت قدام و خلف و بیشترین درک احساس راحتی کفی ژلهای بود. پس استفاده از کفی ژله¬ای منجر به توزیع مناسب نیرو در پاها شد.