• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی تناسب بین نیروی گشتاور مورد نیاز برای باز کردن درب پیچشی محصولات غذایی و توان گشتاور ساعد افراد مصرف کننده

Thumbnail
View/Open
fulltext (78.88Mb)
Date
1393
Author
اسدی تبارفرد, بهزاد
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه و هدف: باز كردن درب پيچشي ظروف شيشه اي با طراحي نامناسب مي تواند مشكلاتي را براي درصد زيادي از افراد مصرف كننده بوجود آورد چرا كه اين افراد قادر به اعمال نيروي كافي براي باز كردن درب اين ظروف نمي باشند. هدف از انجام اين مطالعه بررسي تناسب بين نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي محصولات غذايي و توان گشتاور ساعد افراد مصرف كننده و همچنين ارايه پيشنهادات در رابطه با نيروي بهينه براي باز كردن ظروف شيشه اي براساس اصول ارگونوميكي بود. روش كار و مواد: جامعه مورد مطالعه شامل 769نفر بود كه از اين تعداد، 171نفر از شهر زنجان و 598نفر از شهر تبريز انتخاب شدند. اندازه گيريها در دو حالت انجام گرفت: (1تعيين نيروي گشتاور ساعد افراد مورد مطالعه و (2تعيين حداقل نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي ظروف مواد غذايي. براي اين منظور از يك دستگاه گشتاور سنج )مبدل ديجيتالي گشتاور– زاويه ساخت شركت اكلاتورك( با دامنه اندازه گيري بين 0تا 30نيوتن متر استفاده شد. در نهايت نيز تناسب بين نيروي گشتاور ساعد افراد مورد مطالعه با نيروي مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي ظروف شيشه اي مورد بررسي قرار گرفت. يافته ها: ميانگين نيروي مورد نياز براي باز كردن درب ظروف موجود در فروشگاهها با سايز كوچك برابر با 8.6نيوتن متر )انحراف استاندارد 2.4نيوتن متر( و براي سايز بزرگ برابر با 11.9نيوتن متر )انحراف استاندارد 3.2نيوتن متر( به دست آمد. ميانگين نيروي ساعد اعمال شده توسط مردان و زنان براي ظروف با درب كوچك به ترتيب برابر با ) 4.3انحراف استاندارد ( 1.5نيوتن متر و ) 3.3انحراف استاندارد (0.9نيوتن متر بود. ميانگين نيروي ساعد اعمال شده توسط مردان و زنان براي ظروف با درب بزرگ به ترتيب برابر با ) 4.6انحراف استاندارد (1.7نيوتن متر و ) 3.4انحراف استاندارد (0.9نيوتن متر بود. نيروي گشتاور بهينه مورد نياز براي باز كردن ظروف شيشه اي بر اساس صدك 5ام توان عضلاني جامعه مورد مطالعه بر اساس جنسيت برابر با 1.4نيوتن متر براي ظروف با درب كوچك و 1.3نيوتن متر براي ظروف با درب بزرگ پيشنهاد گرديد، حال آنكه اين مقادير بر اساس تفاوتهاي سني برابر با 1.1نيوتن متر براي ظروف با درب كوچك و 1نيوتن متر براي ظروف با درب بزرگ پيشنهاد گرديد.12 نتيجه گيري: ميانگين نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن هر دو ظروف كوچك و بزرگ بسيار بيشتر از نيروي گشتاور ساعد افراد شركت كننده در تمامي صدكها )صدكهاي ، 5و (95 50بود كه بيانگر عدم وجود تناسب بين نيروي مورد نياز براي بازكردن درب پيچشي ظروف و تمامي صدكهاي نيروي گشتاور ساعد زنان و مردان زنجاني و تبريزي مي باشد
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/34636
Collections
  • Theses(HN)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV