• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Nursery and Midwifery
  • Theses(NM)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Nursery and Midwifery
  • Theses(NM)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ارتباط مصرف اسید فولیک و سطح سرمی آن با پره اکلامپسی در زنان مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهراء تبریز،1388

Thumbnail
Date
1389
Author
صالحی پورمهر, هانیه
Metadata
Show full item record
Abstract
چکیده: مقدمه: پره اکلامپسی یکی از عوارض مهم و شایع دوران بارداری است. با وجود مطالعات متعدد در زمینه کشف اتیولوژی آن هنوز هم به عنوان بیماری تئوری ها باقی مانده است. اتیولوژی های زیادی از جمله است.لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مصرف و سطح سرمی اسیدفولیک با پره اکلامپسی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی الزهراء انجام گردید.مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه مشاهده ای تحلیلی از نوع مورد- شاهدی است که در سال 1388 در مرکز آموزشی درمانی الزهرای تبریز انجام گرفته است. 52زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی 18-35 ساله با سن حاملگی34 تا 42 هفته و 52 زن باردار طبیعی پس از همسان سازی از نظر سن مادر،تعداد حاملگی و سن حاملگی مورد مطالعه قرار گرفتند.داده ها از طریق مصاحبه با مادران و بررسی پرونده پزشکی آنان جمع آوری گردید. سطح سرمی اسید فولیک به روش الکتروکمیلومینسانس، توسط دستگاه(JPN,Swiss)Elecsysو توسط کیتRoche 2010 اندازه گیری شد. داده های بدست آمده از مطالعه بوسیله روش های آماری توصیفی (میانگین،انحراف معیار و توزیع فراوانی) و آمار استنباطیtest SPSS/ver.130،کای دو،آزمون دقیق فیشر و(Logistic regression)و با استفاده از نرم افزار SPSS/ver.13 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: میانگین سطح سرمی اسید فولیک در افراد غیر مبتلا بود 10/9+3/9)در مقابل 13/6+4/0 نانو گرم در میلی لیتر،.(P=0/001 حدود نصف افراد غیر مبتلا مصرف مرتب مکمل های حاوی اسید فولیک را قبل یا در طول سه ماهه اول بارداری آغاز کرده‌ بودند. ده درصد افراد گروه مبتلا مصرف مرتب مکمل های حاوی اسید فولیک را از سه ماهه دوم بارداری قطع کرده بودند(دو مورد.( در حالی که این موارد در افراد غیر مبتلا گزارش نشد. در کل فراوانی مصرف مناسب و مرتب مکمل های اسید فولیک در افراد مبتلا به طور معنی دار کمتر از افراد غیر مبتلا بود.(P=0/02) تنها تفاوت میانگین ها در بسامد مصرف مواد غذائی اصلی حاوی اسید فولیک در بین دو گروه مربوط به مصرف میوه‌جات بود،بطوری که میانگین مصرف میوه ها در هفته در افراد مبتلا به پره اکلامپسی کمتر از افراد غیر مبتلا بود 2/8)در مقابل.(P=0/002،3/5 همچنین نتایج آزمون چند متغیره نشان دهنده کاهش فراوانی پره اکلامپسی با افزایش سطح سرمی اسید فولیک بودCI95 :0/77-0/99) ،.(OR=0/88نتیجه گیری با توجه به نتایج این پژوهش در زمینه همبستگی معکوس سطح سرمی اسیدفولیک با فراوانی پره اکلامپسی و پائین بودن مصرف مرتب مکمل های اسید فولیک در افراد مبتلا، کلیه مراقبین بهداشتی از جمله ماماها بهتر است در طی آموزش های خود در زمینه اهمیت مصرف مکمل های حاوی اسید فولیک به نقش احتمالی مصرف مرتب آن ها در پیشگیری از پره اکلامپسی نیز تاکید نمایند. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش پیشنهاد می شود تحقیقی در زمینه ارتباط مصرف مواد غذائی حاوی اسیدفولیک با سطح سرمی آن صورت گرفته و در صورت عدم وجود ارتباط دلائل آن از جمله احتمال غیر فعال شدن اسیدفولیک در طی فرایند آماده سازی و مصرف مواد غذائی مورد بررسی قرار گیرد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/31652
Collections
  • Theses(NM)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV