مقایسه ی درک پرستاران، دانشجویان و بیماران از اهمیت رفتارهای مراقبتی و تعیین عوامل موثر در درک این رفتارها در بخش های ویژه مراکز آموزشی –درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 1392.
Abstract
چکیده: مقدمه: مراقبت در مورد نیاز اساسی انسان و جزء زیربنایی حرفه پرستاری صحبت می کند. در بهبود کیفیت مراقبت، هنوز الویت بندی رفتارهای مراقبتی و عوامل موثز در درک این رفارها نامشخص است. لذا این مطالعه با هدف تعیین اهمیت درک رفتارهای مراقبتی از دیدگاه پرستاران، دانشجویان و بیماران بخش ویژه انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی –مقایسه ای 600 نفر از پرستاران، دانشجویان و بیماران که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند با روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه توسعه یافته مراقبتی لارسون با مقیاس لیکرت پنج درجه ای با 57 گویه رفتار مراقبتی و شش زیر گروه بود. تجزیه و تحلیل یافته ها توسط نرم افزار آماری SPSS 21 انجام گرفت.
یافته ها: پرستاران، دانشجویان و بیماران اولویت بندی یکسانی برای اهمیت مراقبت داشتند و هر سه گروه مراقبت جسمی را مهمتر از مراقبت عاطفی مشخص نمودند. بنابراین توافق درکی بین سه گروه مشاهده شد. زیرگروه " در دسترس بودن پرستار" مهمترین آیتم مراقبتی درک شده از دیدگاه دانشجویان و بیماران انتخاب شد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه غفلت از برخی جنبه های مهم جسمانی مراقبت نظیر کمک به بیمار در انجام فعالیت عای روزانه و روانی مراقبت نظیر گوش دادن به بیمار را نشان داد. در ارائه مراقبت کل نگر توجه گردد که علاوه بر مراقبت جسمیف بایستی به رفتارهای نشان دهنده مراقبت عاطفی نیز ارزش داد.