بررسی بیمار محوری بیمارستان های شهر تبریز از دیدگاه مسئولان حاکمیت بالینی با استفاده از مدل خودارزیابی موسسه picker سال 1392
چکیده
چکیده
مقدمه : مفهوم حاکمیت بالینی یا governance clinical به معنای برقراری حاکمیت بر ارائه خدمات سلامت است ، این مفهوم در پی بهبود و ارتقای کیفیت در استفاده از اطلاعات همکاری و مشارکت ، انجام کار تیمی ، هم فکری و تعامل ، کاهش دامنه تغییرات در ارائه خدمات سلامت و کاربد طبابت مبتنی بر شواهد است همچنین مشارکت بیمار و جامعه یکی از ارکان مهم در مقوله حاکمیت بالینی است . این مطالعه به منظئر بررسی بیمار محوری در بیمارستان های تبریز از دیدگاه مسئولان حاکمیت بالینی انجام گرفته است.
مواد و روش ها : ایم مطالعه به صورت توصیفی و در تمامی بیمارستان های آموزشی ، خصوصی ، نظامی و تامین اجتماعی و با استفاده از پرسشنامه پس از طی مراحل روایی و پایایی ور در تابستان 1392 صورت گرفت .
یافته ها: در این مطالعه بیمارستان های آموزشی 38% خصوصی 49% نظامی 71% و تامین اجتماعی 66% مشارکت را کسب کردند . ودر صد کل مشارکت در بیمارستان ها 56% بدست آمد.
بحث ونتیجه گیری : نتایج بررسی در بیمارستان ها این را نشان می دهد که وضعیت بیمارستان های نظامی و تامین اجتماعی در زمینه مشارکت بیمار و جامعه بهتر از سایر بیمارستان ها است . و وضعیت بیمارستان های دولتی و خصوصی مناسب نیست که این به دلیل عدم برنامه ریزی در بیمارستان های مذکور می باشد.
کلید واژه ها : حاکمیت بالینی ، مشارکت بیمار و جامعه