غربالگری آنزیم های تولید شده توسط باکتری های نمک دوست مرکز ایران
Abstract
باکتری های نمک دوست در طیف گسترده ای از غلظت نمک رشد می کنند که بر اساس طبقه بندی کوشنر باکتری های نمک دوست به سه گروه باکتری های تحمل کننده نمک ، باکتری های نمک دوست معتدل و باکتری های نمک دوست افراطی تقسیم می شوند. باکتری های نمک دوست توانایی تولید آنزیم های مختلفی همچون آمیلاز، لیپاز و پکتیناز را دارند که در صنعت ارزشمند هستند. هدفهدف از این پژوهش جداسازی باکتری های نمک دوست تولید کننده آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پکتیناز از خاکهای نمکی مرکز ایران است و همچنین بررسی نواحی محافظت شده سکانس پروتئینی این آنزیم ها برای طراحی پرایمر با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیک است.مواد و روش کاردر این پژوهش در ابتدا باکتری های نمکدوست جداسازی شده از خاکهای نمکی مرکز ایران در محیط مخصوص باکتری های نمکدوست کشت داده شود، سپس باکتری های جداسازی شده برای تولید آنزیم های هیدرولایتیک آمیلاز، لیپاز و پکتیناز مورد بررسی قرار گرفتند. سپس باکتری ها نمک دوست تولید کننده آنزیم های هیدرولایتیک با استفاده از روش 16srRNA شناسایی شدند. در ادامه سکانس های محافظت شده پروتئینی آنزیم های هیدرولایتیک برای طراحی پرایمر با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیک مورد بررسی قرار گرفتند.نتایجنتایج نشان داد که باکتری های نمکدوست جداسازی شده از خاک های نمکی مرکز ایران توانایی تولید آنزیم های هیدرولایتیک را دارند که باکتری های نمک دوست تولید کننده آنزیم های آمیلاز و پکتیناز متعلق به جنس های Bacillus و Halobacillus و باکتری های تولید کننده لیپاز متعلق به جنس های Virgibacillus و Bacillus بودند. همچنین نتایج بررسی سکانس های پروتئینی آنزیم ها نشان داد سکانس پروتئینی محافظت شده آنزیم های هر جنس با جنس باکتریایی دیگر متفاوت است و نیاز به طراحی پرایمر برای آنزیم های هیدولایتیک به صورت جداگانه برای هر جنس باکتری های نمکدوست جداشده دارد.,
Halophilic bacteria grow in a wide range of salt concentrations. According to Kouchner, Classification of halophilic bacteria is divided in three groups halotolerant bacteria, moderately halophilic bacteria and extreme halophilic bacteria. Halophilic bacteria can produce several enzymes such as Amylase, lipase and Pectinase which are important in industry.ObjectiveThe aim of this study is isolation of halophilic bacteria producing amylase, lipase and Pectinase of halophilic soil from saline soils of the center of Iran and also study of conserved domain protein sequence of these enzymes were determined.Materials and methodsAt first, Halophilic bacteria isolated from center of Iran were cultured and then they were screened for producing of hydrolytic enzymes which include Amylase, Lipase and pectinase. Then, the isolated halophilic bacteria was identified by 16srRNA method. After that, conserved protein domain sequences of these enzymes were determined.ResultsResults showed that the isolated halophilice bacteria were able to produce hydrolytic enzymes. The halophilic bacteria which produce Amylase and pectinace were belong to Bacillus and Halobacillus. And also the halophilic bacteria produceing Lipase were belong to Bacillus and Virgibacillus. And also, protein sequence of these enzymes were showed that conserved domain protein sequence of these enzymes from the isolated bacteria were different from other conserved domain protein sequence of other isolated bacteria.