بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی در شهر تبریز
Abstract
مقدمه همودیالیز به عنوان یک روش موفق برای درمان بیماران ESRD در نظر گرفته میشود از طرفی برای بهبودی بیشتر این بیماران، روی بهینه کردن کیفیت دیالیز، کنترل فشار خون، درمان آنمی و نگه داشتن پارامتر های مختلف در رنج نرمال تاکید می شود.از طرفی اهمیت موضوع تغذیه در بیماران همودیالیزی به جهت تاثیر آن بر کیفیت زندگی و مورتالیته بیماران غیر قابل انکار بوده و لذا داشتن اطلاعات کافی در رابطه با وضعیت تغذیه¬ی این بیماران برای کادر درمان ضروری است، از این رو بررسی وضعیت تغذیه ای در بیماران همودیالیزی حائز اهمیت خواهد بود.هدفهدف از این مطالعه، بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی به واسطه¬ی تعیین مارکرهای تغذیه¬ای در سرم بیماران، تعیین پارامترهای آنتروپومتریک و میزان دریافت انرژی و پروتئین در بیماران همودیالیزی می باشد.روش کارمشخصات دموگرافیک و آزمایشگاهی بیماران از جمله سن، جنس، قد، وزن، علل بروز ESRD، اندازه¬ی چربی زیر پوست، MAC، سطح سرمی آلبومین، فریتین، TIBC و کلسترول بیماران ثبت خواهد شد. همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود.، همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود.نتایج ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بیمارستان سینا بر اساس معیار های ISRNM نشان داد که PEW برای حدود %37 از بیماران مورد مطالعه، تشخیص داده شد.نتیجه گیری نتایج حاصل از ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بر اساس معیار هایISRNM مزمن نشان داد که بسیاری از این بیماران از نظر تغذیه ای وضعیت ایده آلی ندارند .,
Introduction Dialysis is now established as a successful therapy for the management of patients with end-stage renal disease (ESRD). On the other hand, to further improve patient outcomes, optimizing dialysis efficacy, controlling blood pressure, treating anemia, and keeping biochemical parameters in target range are of important clinical benefits. Although protein-energy wasting (PEW) seems apparently to be of little importance, accumulating evidence indicates that PEW is an important predictor of morbidity and mortal-ity in patients on chronic hemodialysis. Therefore, having enough information about the nutritional status of these patients is essential for the survival assessment.Aim The aim of this study was to determine the nutritional status of hemodialysis patients by determining the nutritional markers in the serum of patients, determination of anthropometric parameters and the intake of energy and protein in hemodialysis patients.Methods patients' demographic, clinical and laboratory characteristics including age, sex, height, weight, the cause of ESRD, skin fold thickness, MAC, serum albumin, ferritin, TIBC, and total cholesterol will be recordedAlso, with the help of the patient or companion patient, the type and amount of food consumed by the patient is recorded in three days of the week, and then the amount of energy and protein received by the patient is transmitted through the reference tables.Results Assessing the nutritional status of hemodialysis patients in Sina Hospital based on ISRNM criteria showed that PEW was detected for about 37% of the patients studied.Conclusion The results of the evaluation of the nutritional status of chronic hemodialysis patients showed that many of these patients are not ideally nutritional in terms of nutritional status.Keywords Hemodialysis, PEW, Nutritional Status Assessment, Albumin, Mid Arm Muscle Circumference, Skin Fold