• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مطالعه ریسک فاکتورهای بدخیمی های خونی در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در سال 1393

Thumbnail
View/Open
Zahra-Vafapeyvand.pdf (2.439Mb)
Date
1395
Author
وفاپیوند, زهرا
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه لوکمی ها سرطان های خون و مغز استخوان هستند که 8% سرطانهای جمعیت انسانی را تشکیل داده و شایع ترین سرطان دوران کودکی محسوب می شوند. انواع اصلی لوکمی حاد عبارت است از¬ لوکمی لنفوبلاستیک (ALL Acute Lymphoblastic Leukemia)، لوکمی حاد استخوانی (AML Acute Myeloblastic Leukemia )، لوکمی لنفوسیتی مزمن (CLL Chronic Lymphocytic Leukemia) و لوکمی مغز استخوانی مزمن (CML Chronic Myelocytic Leukemia) تقسیم می شود. تحقیقات نشان داده احتمال بروز بیماری در افراد با عوامل خطر مشخص، بیشتر است.هدف با توجه به نقش عوامل محیطی به عنوان ریسک فاکتور برای لوکمی، این مطالعه با هدف مطالعه تاثیر ریسک فاکتورهای بدخیمی های خونی در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان کودکان در سال 1393 انجام شد.روش کار و مواد این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بر روی 235 کودک مبتلا به لوکمی که در سال 1393 به بخش خون بیمارستان کودکان شهر تبریز مراجعه کرده بودند انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک بیمار، نحوه تغذیه، بیماریهای زمینه ای و... تهیه شد. نتایج به دست آمده توسط نرم افزار SPSS(ver.18) مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها از میان 235 مورد بیمار مورد مطالعه 211 مورد (89/8%) مبتلا به ALL ، 19 مورد (8/1%) مبتلا به CML، 5 مورد (2/1%) مبتلا به AML بودند. همچنین از عوامل مورد مطالعه، شهر نشینی، میزان مصرف زیاد غذای آماده، مصرف سیگار توسط پدر و وجود مواجهه با ایستگاه های رادیو و تلویزیون با میزان افزایش لوکمی ارتباط داشتند.نتایج بر اساس یافته های مطالعه، عوامل موثر بر افزایش خطر ابتلا به لوکمی به ترتیب میزان شدت ارتباط عبارتند از منطقه سکونت شهری، نزدیکی به ایستگاه های رادیویی، استفاده از غذاهای آماده بیش از 3 بار در هفته، رژیم غذایی گوشتی و مصرف سیگار توسط پدر. همچنین میزان شدت رابطه این عوامل با افزایش خطر لوکمی در حد ضعیفی می باشد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30538
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV