بررسی اثرات عروقی افشره پیاز بر تحمل ناشی از نیتروگلیسیرین در شریان آئورت ایزوله رت
Abstract
مقدمه پیاز گیاهی دو ساله با نام علمی Allium Cepa L. می باشد. در میان گونه های پیاز، Red onion از نظر پلی فنول ها بهترین شرایط را دارد. مطالعات زیادی اثرات مفید آن را در بیماری های قلبی-عروقی نشان داده است.بیماری های ایسکمیک قلب، یکی از شایعترین بیماری های قلبی و عروقی می باشد و آنژین صدری شایعترین حالت آن است. نیتروگلیسیرین درمان اصلی تسکین آنژین است. اثرات بالینی نیترات ها با ایجاد تحمل، درطول درمان نگهدارنده، محدود می شود. هدف هدف کلی مطالعات بررسی اثر افشره پیاز بر تحمل ناشی از نیتروگلیسرین است.روش کار در این مطالعه رت های نر ویستار با تزریق داخل صفاقی پنتوباربیتال سدیم بیهوش شدند و بعد از باز کردن قفسه سینه، آئورت شکمی جدا گردید و به چهار قسمت مساوی تقسیم شده و هرکدام از حلقه ها به دو قلاب مثلثی متصل شد. بعد از انطباق، عملکرد عروقی با استفاده از اندازه گیری قابلیت انقباض و شل شدن ارزیابی گردید.یافته ها نتایج بیانگر اثرات شل کنندگی وابسته به غلظت افشره پیاز بر انقباض ناشی از فنیل افرین و KCl می باشد. همچنین مشاهده گردید که سه غلظت مختلف از افشره پیاز اثرات شل کنندگی ناشی از نیتروگلیسیرین (nM300) را کاهش می دهد. اثر افشره پیاز بر اثر شل کنندگی کارباکول درغلظت های مختلف، متفاوت بود.بررسی اثر افشره بر تحمل ناشی از نیتروگلیسیرین نشان داد که غلظت mg/ml 2 توانست از بروز تحمل جلوگیری کند. غلظت mg/ml 4 هیچ اثر واضحی بر تحمل نداشت و غلظتmg/m 8 باعث ایجاد تحمل بیشتر در بافت ها شد (01 /0 p<).نتیجه گیری تأثیر غلظت های مختلف افشره پیاز بر شلی ناشی از نیتروگلیسیرین و کارباکول و تحمل ناشی از نیتروگلیسیرین متفاوت است که احتمالا به دلیل حضور فلاونوئید ها و ترکیبات مختلف و اثرات متقابل و متفاوت آن ها می باشد. ,
Introduction Onion is biennial plant with the scientific name Allium Cepa L. Onion is one of the major sources of avonoids. The major avonoid found in onion is quercetin. Many studies have shown beneficial effects of onion on cardiovascular disease. Ischemic heart disease, is the most common cardiovascular disease and most frequent mode of ischemia is angina. Nitrates are widely used for alleviating symptoms of angina pectoris. The major problem of long-term use and high dose of nitrates is tolerance.Aim The aim of this study was to evaluate the effect of onion juice in TNG-induced tolerance in rat aorta. Method For this study male Wistar rats (230-280 g) were used. Animals were anesthetized by sodium pentobarbital (IP, 50mg/kg), chest was opened and thoracic aorta was isolated from surrounding tissues and cut into 3-4 mm sections. Aortic rings were placed between two triangle hooks. After adaptation tissues were tolerated to TNG and then the effect of onion juice was studied on the tolerance.Results Our study revealed that, onion could relax KCl and phenylephrine induced contraction in isolated rat aorta. In addition, showed that onion juice reduced TNG-induced relaxation. We observed different effects of various concentration of onion juice on carbachol-induced relaxation. Concerning tolerance, 2mg/ml concentration of onion juice reduced TNG induced tolerance significantly but the 4mg/ml had no effect on TNG-induced tolerance and 8 mg/ml facilitated the TNG-induced tolerance.Conclusion Effect of different concentrations of the onion juice on TNG-induced relaxation and carbachol-induced relaxation and TNG-induced tolerance, is different. Presence of different flavonoid compounds that have antioxidant properties, and other compounds in the onion juice could account for these variant effects of different concentration of onion juice.