• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

تعیین مقدار باقیمانده کلرامفنیکل در تخم مرغ به روش کروماتوگرافی مایع با فشار بالا با دتکتور فرابنفش

Thumbnail
View/Open
Yasin-Abdi.pdf (1.853Mb)
Date
1394
Author
عبدی، یاسین
Metadata
Show full item record
Abstract
کلرامفنیکل از جمله داروهایی است که در دامپزشکی برای درمان و پیشگیری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. باقیمانده این دارو در تخم مرغ ها و مصرف آن توسط انسان ها می تواند علاوه بر مقاومت های آنتی بیوتیکی و آلرژیها باعث انواع عوارض سمی دیگر شود. هدف: هدف مطالعه حاضر تعیین مقدار باقیمانده کلرامفنیکل در تخم مرغ به عنوان یکی از مواد غذایی پرمصرف توسط انسانها میباشد. روش کار: در این مطالعه 80 عدد نمونه تخم مرغ به طور تصادفی از فروشگاههای سطح شهر تبریز جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با استفاده از دتکتور فرابنفش برای شناسایی و تعیین مقدار کلرامفنیکل به کار گرفته شد. ستون C18 و طول موج 280 نانومتر برای این کار انتخاب شد. استخراج دارو از تخم مرغ¬ها با روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی صورت گرفت. نتایج: این بررسی نشان داد که همه نمونه ها ی شناسنامه دار آلوده به کلرامفنیکل هستند. میانگین غلظت کلرامفنیکل در محدوده 43/2 تا 10000 نانوگرم بر میلی لیتر بود. در این بررسی تخم مرغ های محلی فاقد هر گونه آلودگی از لحاظ کلرامفنیکل بودند. درصد بازیافت برای کلرامفنیکل 90 تا 45/99 محاسبه گردید، همچنین حد تشخیص و حد تعیین مقدار به ترتیب 12/3 و 41/10 نانو گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. اتحادیه اروپا حداکثر مقدار مجاز را برای کلرامفنیکل 3/0 میکروگرم بر میلی لیتر در گوشت، شیر، تخم مرغ، ماهی و عسل تعیین کرده است. نتیجه گیری: این مطالعه آلودگی نسبتا بالا ی تخم مرغهای برند دار را نشان میدهد. به طور کلی همه نمونه های تخم مرغ شناسنامه دار حاوی کلرامفنیکل بودند. حضور کلرامفنیکل در مواد غذایی، حتی در غلظت کم و مصرف آن به صورت مزمن توسط انسانها می تواند سلامت انسانها را به خطر بیاندازد. بنابراین روشهایی جهت کنترل و پایش باقیمانده کلرامفنیکل در مواد غذایی یک امر ضروری میباشد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30498
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV