• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ارزیابی میزان بیسفنول-A در آبهای معدنی و شیرهای پاستوریزه توزیع شده در سطح شهر تبریز

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Amin-Rostamzadeh.pdf (2.894Mb)
تاریخ
1394
نویسنده
رستم زاده، امین
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
بیس فنول-A از نظر ساختاری شباهتی به مواد استروژنیک طبیعی در بدن دارد که احتمال مقلد بودن آثار استروژنیک در بدن انسان بالا می‌باشد که در مطالعات اخیر اذعان شده است که این ماده با اتصال به رسپتورهای استروژنی داخل سلولی باعث تحریک این رسپتورها می گردد. هدف: معرفی بیس‌فنول-A به عنوان یک ماده سمی و بررسی میزان ورود این ماده به داخل مواد غذایی و مقایسه میزان این ماده با حد مجاز استانداردهای بین‌المللی است. مواد و روش‌ها: در آزمایش حاضر از آب‌های معدنی توزیع شده در سطح تبریز 5 نام تجاری با سه تاریخ متفاوت به فواصل یک ماه در بررسی‌های میدانی انتخاب شد. در نمونه‌های شیر با بررسی‌های میدانی صورت گرفته در سطح شهر 5 نام تجاری مختلف تولید کننده شیرهای پاستوریزه انتخاب گردید؛ بعد از جمع‌آوری نمونه‌ها برای بررسی از روش DLLME همراه با HPLC استفاده شده‌است. نتایج: میانگین نتایج بدست آمده در نمونه‌های آب برای ماه اول بعد از تولید 3 میکروگرم بر میلی‌لیتر، برای ماه دوم 12 میکروگرم بر میلی‌لیتر و برای ماه سوم با کاهش محسوس در حدود 6 میکروگرم بر ‌میلی‌لیتر می باشد. این نتایج برای شیرهای پاستوریزه حدود 1/1 میلی گرم در روز تولید می‌باشد که با افزایش تقریبا 4 تا 6 برابری در روز انقضا مواجه هستیم . این نتایج با درصد بازیابی 92-95% برای نمونه‌های آب و 82-85% برای نمونه‌های شیر با RSD=0.2-4% و LOD=0/044 برای این آزمایش بدست آمدند. نتیجه‌گیری: بررسی‌های این مطالعه نشان داد که میزان ورود بیس‌فنول-A به داخل آب و شیر از پلاستیک‌ها با افزایش زمان نگهداری و دور شدن از تاریخ تولید رابطه مستقیم دارد بویژه در شیرهای پاستوریزه اما در آب‌های معدنی بدلیل زیست تخریبی بیس‌فنول در طول زمان میزان این ماده دچار نوسانات تقریبا 30 روزه می‌شود.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30495
Collections
  • Theses(P)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV