تاثیر خصوصیات سطحی فاز روغنی بر روی خواص فیزیکوشیمیایی میکروامولسیونهای ملوکسیکام
Abstract
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر خصوصیات سطحی فاز روغنی بر روی خواص فیزیکوشیمیائی میکروامولسیونهای ملوکسیکام بود. توانایی این فرمولاسیون ها در افزایش انحلال مطالعه و مقایسه گردید.
مواد و روش: کشش سطحی حامل ها، فرمولاسیون ها و میکروامولسیون های تهیه شده بررسی گردید. طرح آماری باکس- بنکین به منظور بررسی تاثیر متغیر های مستقل (مقدار روغن، سورفاکتانت و کوسورفاکتانت ) بر روی پاسخ ها ( درصد تدنس میتانس، اندازه قطره ای، شکست نوری و پتانسیل زتا) به کاربرده شد.
نتایج: بررسی ها نشان داد که محلولیت ملوکسیکام در کاپریول به عنوان روغن، لابراسول به عنوان سورفاکتانت و پلی اتیلن گلیکول 400 به عنوان کوسورفاکتانت بیشتر بوده و در تعیین اندازه ذره ای با افزایش مقدار لابراسول و پلی اتیلن گلیکول 400، کوچکتر شده و با افزایش غلظت کاپریول، کشش سطحی کم شده است. محلولیت دارو در فرمولاسیون حاوی لابراسول و پلی اتیلن گلیکول 400 بهبود یافته است.
نتیجه گیری: این مطالعه به ما نشان می دهد که فرمولاسیون دارو های با محلولیت پایین مانند ملوکسیکام، به صورت سیستم خود ریز میکرو امولسیون شونده ، سبب افزایش محلولیت و بهبود در خواص فیزیکوشیمیایی فرآورده های دارویی وی گردد.