ارزیابی شیوع عفونت های ادراری و حساسیت میکروارگانیسم های دخیل در مقابل آنتی بیوتیک ها در بیمارستان امیرالمومنین شهرستان تبریز طی سال های 1392-1388.
Abstract
مقدمه :عفونت های ادراری دومین عفونت شایع در انسان میباشد ودر تمام گروه های سنی یافت می شوند. گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی میان سویه های ایجاد کننده عفونت های ادراری رو به افزایش است. از طرفی مقاومت های باکتریال از منطقه ای به منطقه دیگر حتی از بیمارستانی به بیمارستان دیگر متفاوت است ،از این رو شناسایی الگوی مقاومتی باکتری های مسئول عفونت های ادراری در هر بیمارستان ضروری است.
هدف: در این بررسی هدف ما ارزیابی شیوع عفونت های ادراری و حساسیت میکروارگانیسم های دخیل در مقابل آنتی بیوتیک ها در بیمارستان امیرالمؤمنین شهرستان تبریز طی سال های 1392-1388بود.
روش کار و مواد: در این مطالعه گذشته نگر برای همه16322 نفر مشکوکین عفونت مجاری ادراری مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمؤمنین تبریز که توسط روش های کشت مرسوم و استاندارد آزمایشگاهی از جمله بلاد آگار و مکانکی آگار و دیسک آگار دیفیوژن تعیین حساسیت شده بود استخراج گردید و اطلاعات با استفاده از نرم افزار Excel2007 و spss19(آزمون فیشر)مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از میان 16322 نفر مشکوکین به عفونت مجاری نتایج 1299 نفر (9/7 %) مثبت بود که 2/80درصد آنان را زنان تشکیل میدادند. E-coli (9/73درصد) شایعترین میکروارگانیسم جدا شده و انتروباکتریاسه (08/11%) و استاف اپیدرمیدیس(5/4%) رده های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند. E-coli شایع ترین پاتوژن عفونت ادراری بیشترین حساسیت را به نیتروفورانتوئین (15/83%) و آمیکاسین (2/74%) و کمترین حساسیت را به آمپی سیلین (5/0%) نشان میداد.
نتیجهگیری: میکروارگانیسم E-coli به عنوان شایعترین میکروارگانیسم مسئول عفونتهای ادراری الگوی حساسیت متفاوتی در بیمارستان امیرالمؤمنین در سال های مختلف از خود نشان میدهد.
بدلیل مقاومت بالا نسبت به آمپی سیلین نمی توان آن را در درمان تجربی عفونت مجاری ادراری در بیمارستان امیرالمؤمنین تبریز به کار برد.