بررسی اثربخشی میوه Cucurbita pepo بر کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت بستری در بخش مراقبت های ویژه
Abstract
مقدمه: کنترل قند خون در ICU به دلیل تأثیر آن بر شدت و نتیجه بیماری اهمیت دارد.به دلیل احتمال ایجاد واکنش های ناخواسته با مصرف داروهای ضددیابت در ICU، استفاده از آنها با محدودیت فراوانی در بخش مراقبتهای ویژه همراه است. اصلی ترین روش کنترل قندخون در ICU استفاده از انسولین می باشد، اما با ایجاد مقاومت به انسولین به تنهایی پاسخگو نخواهد بود.بنابراین نیاز به استفاده از مواد ضد دیابت بدون عارضه با اثر سریع در ICU احساس می شود.یکی از گیاهانی که در کاهش قندخون و ایجاد حساسیت به انسولین مطرح می گردد، گیاه C.pepo می باشد که برای اثبات اثرات مثبت آن بر کنترل قند خون در ICU ،این مطالعه بالینی صورت گرفته است.
هدف: ارزیابی میزان اثرگذاری گیاه C.pepo بر کاهش قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت بستری در ICU .
روش کار: 20 بیمار مبتلا به دیابت بستری در ICU به مدت 3 روز تحت درمان با g10 پودر لیوفلیزه آبمیوه C.pepo در دو دوز منقسم قرار گرفتند. و میزان قند خون و انسولین دریافتی بیماران طی 3 روز قبل و 3 روز حین مصرف پودر C.pepo ثبت و مقایسه شد.
نتایج: متوسط قند خون بیماران 3 روز قبل از مصرف C.pepo معادل 9/214 بوده که طی 3 روز حین مصرف این میزان به 4/178 کاهش یافته است ، این مقدار کاهش از نظر آماری معنی دار می باشد.اما میانگین مصرف انسولین 3 روز قبل از مداخله معادل 05/48 بوده که این میزان در 3 روز حین مصرف C.pepo به 5/39 کاهش یافته است، این کاهش ازنظر آماری معنی دار نمی باشد.
نتیجه گیری: میوه C.pepo دارای اثرات کاهش قند خون می باشد که احتمالاً این کاهش با ایجاد حساسیت به انسولین اتفاق می افتد.