بررسی اثر مایع پلساز روی خصوصیات فیزیکو مکانیکی آگلومره های بدست آمده به روش کریستالیزاسیون کروی
Abstract
مقدمه: در کریستالیزاسیون کروی آگلومراسیون کریستال ها با اضافه کردن مقدار کمی مایع پل ساز مستقیما روی سوسپانسیون کریستالی اتفاق میافتد. این مطالعه به منظور درک بیشتر اثر نوع حلال مصرفی به عنوان مایع پل ساز روی آگلومراسیون کریستال ها طراحی شده است.
مواد و روش ها : در این مطالعه کاربامازپین به عنوان داروی مدل، اتانول و آب به عنوان سیستم کریستالیزاسیون مورد استفاده قرار گرفت. به جهت درک بهتر ارتباط بین خصوصیات حلال های مصرفی به عنوان مایع پل ساز و توانائی آنها در آگلومراسیون کریستال ها، هشت نوع حلال مختلف شامل ایزوپروپیل استات، کلروفرم، دی کلرومتان، اتیل استات، بنزن، دی متیل آنیلین، ان هگزان و تولوئن به عنوان مایع پل ساز مورد آزمایش قرار گرفت. آگلومره های حاصل از حلال های موثر به عنوان مایع پل ساز از نظر اندازه، دانسیته ظاهری و سختی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط روشنی بین احتمال تشکیل آگلومره ها و خصوصیات حلال های مصرفی به عنوان مایع پل ساز از قبیل قابلیت اختلاط با سیستم کریستالیزاسیون ومحلولیت دارو در حلال های مذکور وجود دارد. به علاوه در حلال های موثر به عنوان مایع پلساز خصوصیات آگلومره های بدست آمده از قبیل اندازه، دانسیته و سختی نیز به صورت مستقیم با خصوصیات مایع پل ساز در ارتباط است.
نتیجه گیری : با انتخاب مناسب نوع مایع پلساز می توان آگلومره های کریستالی با اندازه، دانسیته ظاهری و سختی مناسب بدست آورد. نتایج این مطالعه نقطه شروع خوبی برای ایجاد چهارچوب و راهنما در انتخاب سیستم حلال مناسب در کریستالیزاسیون کروی ارائه می دهد.