بررسی تغییرات غلظت تورین در دیس لیپیدمی
Abstract
مقدمه: دیسلیپیدمی یکی از عوامل اصلی خطر برای بروز بیماری سرخرگهای کرونری، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی مطرح شده است. بالا رفتن میزان سرمی چربیها میتواند منجر به تشکیل پلاکهای آترواسکلروز در سرخرگهای کرونری بشود. تورین یکی از اسید آمینه هایی است که به نظر می رسد بر دیس لیپیدمی و میزان فاکتورهای چربی خون تاثیر داشته باشد.
هدف: در مطالعه حاضر ارتباط بین غلظت پلاسمایی تورین با انواع چربیهای خون بررسی می شود.
روش کار و مواد: در مطا لعه حاضر به صورت تصادفی 100 نفر در بازه سنی 60-18 سال به عنوان گروه کنترل و 100 نفر در همان بازه سنی به عنوان گروه بیمار انتخاب شدند. گروه سالم از لحاظ فاکتورهای چربی سالم و در گروه بیمار، نتیجهی حداقل یکی از تستهای LDL, HDL, TG و TC غیر نرمال بود. تستهای آزمایشگاهی چربی طبق روشهای روتین انجام و cc5 خون گرفته و در لولههای هپارینه جمع و سانتریفیوژ شد. پلاسمای اضافه در فریزر با دمای C°70- تا روز آنالیز تورین نگهداری شدند. در این مطالعه از دستگاه HPLC با دتکتور فلورسنت برای اندازه گیری تورین استفاده شد.
نتایج: بین غلظت پلاسمایی تورین با TG ارتباط قوی و معنی دار و LDL و TC ارتباط متوسط و معنی داری دیده شد (05/0>P)، این ارتباط مستقیم می باشد. بین غلظت پلاسمایی تورین و HDL، Apo A1 و Lipo a ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0P>).
بحث و بررسی: با توجه به نتایج به دست آمده و با در نظر گرفتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیمی تورین در آنزیمهای مرتبط با متابولیسم چربی ها که در مطالعات قبلی نیز به آن اشاره شده است، تورین می تواند تاثیر مثبتی در کنترل فاکتورهای چربی انسان داشته باشد و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد.