• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

تعیین مقدار آفلاتوکسین ها در خشکبار مصرفی محصولات قنادی شهر تبریز

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Ali-Tahavori.pdf (1.587Mb)
تاریخ
1390
نویسنده
تهوری، علی
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
مقدمه : آفلاتوکسین ها گروهی از مایکوتوکسین ها و متابولیتهای ثانویه ی گونه های مختلف آسپرژیلوس می باشند. این ترکیبات دارای انواع B1 ,B2 ,G1 ,G2 ,M1 ,M2 می باشند. به دلیل اهمیت آفلاتوکسین ها در سلامت جامعه و اثرات بسیار قوی آن در سرطان زایی در کبد در سه دهه ی اخیر تحقیقات فراوانی در مورد آلودگی آفلاتوکسین در جهان انجام شده است. در این مطالعه میزان آلودگی خشکبار بکار رفته در قنادی ها مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این تحقیق از 142 نمونه ی مورد مطالعه ابتدا آفلاتوکسین با حلال های خاص استخراج شده و برای مطالعه از نظر میزان آفلاتوکسین کل با روشELISA غربالگری شدند. در نمونه های آلوده تشخیص و تعیین مقدار هر یک از آفلاتوکسین ها به طور اختصاصی توسط روش HPLC انجام شد. نتایج: در کل142 نمونه که شامل35 نمونه ی بادام، 26 نمونه ی گردو، 4 نمونه هسته ی زردآلو، 6 نمونه ی مغز تخم آفتاب گردان، 6 نمونه ی کنجد، 6 نمونه ی بادام زمینی، 32 نمونه ی پسته، 13 نمونه ی فندق و 14 نمونه بادام هندی بود، پس از آماده سازی و استخراج نمونه ها، توسط کیتهایELISA از نظر آفلاتوکسین تام مورد ارزیابی قرار گرفت. در 13 مورد آلودگی بالای 15ppb مشاهده شد. این نمونه های آلوده 1/28% از پسته ها، 1/5% از گردوها و 1/7% از بادام هندی ها را شامل می شد.آنالیز کروماتوگرافیک برای تعیین مقدار هر یک از آفلاتوکسین ها در نمونه های آلوده انجام گرفت. بحث کلی: تحقیق حاضر نشان داد که نتایج حاصل از HPLC مؤید نتایج روش ELISA بود. همچنین نتایج HPLC نشان داد AFB1 که سمی ترین نوع آفلاتوکسین ها به حساب می آید، بیش از سایر آفلاتوکسین ها در نمونه های آلوده یافت شد. در این تحقیق مشخص شد که میزان آلودگی نمونه های پسته نسبت به سایر خشکبار بیشتر است و همچنین به دلیل شرایط بد انبار کردن در قنادی ها، نمونه های تهیه شده از قنادی ها آلودگی بالاتری را از نمونه های تهیه شده از بازار را داشتند.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30223
Collections
  • Theses(P)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV