تعیین مقدار اسیدهای آمینه موجود در آبمیوه ها به منظور کنترل اصالت آنها
Abstract
آبمیوه یکی از فرآورده های صنعتی رو به پیشرفت حال حاضر جوامع بشری می باشد که به صورت مستقیم با سلامت انسان ها در ارتباط است، و کنترل اصالت آن ها یکی از اصول کنترلی بر بخشی از سلامت جامعه می باشد.
هدف از انجام این تحقیق ارائه ی یک روش دقیق و سریع و در عین حال منطبق با شرایط موجود در کشور برای تعیین اصالت آبمیوه ها میباشد .
پس برای اثبات کاربردی بودن این روش از 67 نمونه ی آماری استفاده شده است،در مطالعه ی حاضر برای تایین میزان اسید های آمینه، نمونه ها را پس از صاف کردن با صافی مورد نظر،به رقت مورد نظر رسانده و به منظور بهبود رفتار کروماتوگرافی و افزایش قابلیت شناسایی، یک مرحله ی مشتق سازی با اورتوفتال دی آلدهید انجام گرفت، سپس نمونه ها به HPLC متصل به شناساگر اسپکترو فلورومتریک تزریق شدند .
32 % از نمونه های مورد آزمایش در این روش دچار خطا در میزان کنسانتره ی طبیعی و یا سایر تقلب های احتمالی در پروسه ی سا خت بوده اند.پس برای افزودن دقت کنترل بر آبمیوه های صنعتی توسط مراجع ذی صلاح پیشنهاد میشود از روش های دقیق تری جهت تعیین اصالت آبمیوهها ، مانند روش مورد آزمایش استفاده شود تا قدم رو به جلوی دیگری در راه سلامت افراد جامعه برداشته شود .