• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مطالعه اثرات مصرف حاد عسل طبيعی بر آسيب های ناشی از ايسكمي گلوبال در قلب ايزوله رت

Thumbnail
View/Open
Fahimeh-Zahednezhad.pdf (7.865Mb)
Date
1389
Author
زاهدنژاد، فهیمه‏ ‏‏
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه: در این مطالعه، اثرات تجویز عسل طبيعي قبل از القاي ايسكمي گلوبال بر آریتمی ها و اندازه انفارکت ناشی از ایسکمی/پرفيوژن مجدد مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: 5 گروه 10 الي 15 عددي از رت هاي ويستار نر به وزن 270 الي 300 گرم (شامل يك گروه كنترل و چهار گروه تست) بطور تصادفي انتخاب شدند. گروه كنترل از محلول كربس نرمال و بدون عسل؛ و گروههای تست پس از تثبیت (Stabilization)، به مدت 15 دقيقه، محلول كربس حاوي عسل طبيعي با غلظتهاي 25/0، 5/0، 1 و 2 درصد دريافت كردند. سپس، تمامی قلب ها به مدت 30 دقيقه تحت ايسکمی گلوبال و متعاقب آن به مدت 120 دقيقه تحت رپرفيوژن با کربس نرمال قرار گرفتند. ECG بوسيله فيزيوگراف ثبت گرديد. اندازه انفاركت با روش TTZ و پلانيمتري كامپيوتري اندازه گيري گرديد. مقادير 05/0p< معني دار تلقي شدند. نتايج: غلظت هاي 25/0، 5/0، 1 و 2 عسل بر آريتمي های نابجای بطنی (به ترتیب 01/0p<، 05/0p<، 05/0p< و 01/0p<)؛ گروه های 25/0 و 2 درصد عسل بر تعداد و مدت زمان تاکیکاردی بطنی (05/0p<)؛ و گروه های 25/0، 5/0 و 1 درصد عسل بر درصد وقوع فيبريلاسيون بطنی برگشت ناپذير (05/0p<) کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند. همچنین اندازه انفاركت در گروه هاي دريافت كننده 5/0، 1 و 2 درصد عسل، نسبت به گروه كنترل با اندازه انفاركت 8±56 درصد، به ترتیب به 5±31 (01/0p<)، 5±18 (001/0p<) و 1±9 (001/0p<) درصد رسيد. درصد ناحيه انفاركته در مقياس لگاريتمي به صورت كاملا خطي )994/0(R2= كاهش يافت. غلظت های بالاتر عسل اثرات محافظتی بیشتری را در کاهش اندازه انفارکت نشان دادند. بحث و نتیجه گیری: تجويز كوتاه مدت عسل طبيعي قبل از ايسكمي گلوبال مي تواند آسيب هاي ناشي از پديده ايسكمي- پرفيوژن مجدد مانند آريتمي هاي قلبي و انفاركت سايز را در قلب ايزوله رت كاهش دهد. احتمالاً خواص آنتي اكسيداني، مهار توليد راديكالهاي آزاد، وجود منابع انرژي از جمله گلوكز و همچنين وجود عناصر معدني در عسل، در ايجاد اثرات محافظتي فوق دخيل باشند.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30191
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV