بررسی نگرش دانشجویان سال آخر دانشکده داروسازی تبریز نسبت به رشته داروسازی در سال تحصیلی 1388-1387
Abstract
زمینه و هدف کار
مسائل متعددی طی دوران تحصیل دانشگاهی میتوانندسبب علاقه و نگرش مثبت به رشته ی تحصیلی و یا بالعکس منجر به خستگی، دلزدگی و ناامیدی از ادامه ی تحصیل گردد. از آنجائیکه شناخت مسائل و مشکلات دانشجویان داروسازی به منظور برنامه ریزی در رفع آنها از وظایف نظام آموزش عالی کشور می باشد ، لذا این پژوهش به منظور ارزیابی دیدگاههای دانشجویان داروسازی در زمینه رشته ی تحصیلی و مسائل و مشکلات مربوط به آن انجام گرفت.
مواد و روش کار
این تحقیق یک بررسی توصیفی مقطعی است که روی 60 نفر از دانشجویان سال آخر)ورودی82 و83) دانشکده داروسازی شهر تبریز با میانگین سنی 24/30 در مقاطع سنی 37-21 و جمع آوری اطلاعات توسط پرسش نامه انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی روابط بین متغیر ها از نرم افزار SPSS 15.0 (آزمون t) و برای رسم نمودارها از نرم افزار Exel استفاده شد .
یافته ها
اکثریت دانشجویان، رشته ی داروسازی را با علاقه و انتخاب کرده (25% خیلی زیاد و 8/50% زیاد) و انگیزه بیشتر آنها (35%) ادامه ی تحصیل در دانشگاه و (06/34%) کسب موقعیت اجتماعی مناسب در جامعه میباشد. این در حالی است که پس از تحصیل در این رشته میزان علاقه ی آنها تا حدودی (15% خیلی زیاد و 45% زیاد) کاهش یافته است واکثریت آنها (65%) پس از فارغ التحصیلی هدف خود را روی تاسیس داروخانه و ورود به بازار کار متمرکز نموده اند. در رابطه با شرایط زندگی افرادی که بیرون از خوابگاه با هم خانه زندگی میکنند، درمقایسه با دیگر دانشجویان از نگرش مثبت تری (08/76%) نسبت به رشته ی داروسازی برخوردارند. همچنین بین نگرش دانشجویان نسبت به رشته ی داروسازی با متغیر های جنس، تاهل و وضعیت سکونت ( بومی و غیر بومی) تفاوت معنی دار مشاهده نگردید.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج حاصل از پژوهش مسئولین می بایستی با برنامه ریزی دقیق و صحیح پلی مطمئن و پرجاذبه ای میان کلاس درس و دستگاه اجرایی برقرار نمایند و محیط های یادگیری را مهیا ساخته و با نظارت دقیق، دانشجویان را به سمت علم سوق دهند
لغات کلیدی نگرش - انگیزه - دانشجوی داروسازی - علاقه - آگاهی