اثر اچ کردن کانال بر استحکام باند کششی پست های ریختگی سمان شده به دندان با سمان رزینی زنو
Abstract
کارایی پرایمر سمانهای رزینی در حذف لایه اسمیر و این که اچ کردن کانال قبل از کاربرد پرایمر، باعث افزایش گیر سمان خواهد شد یا نه مورد سوال است. هدف این مطالعه بررسی اثر اچ کردن کانال قبل از کاربرد پرایمر، بر روی گیر پستهای ریختگی سمان شده توسط سمان زنو می باشد. روش کار و مواد: طی این مطالعه آزمایشگاهی ، 32 دندان کانین تهیه و پس از obturation و ایجاد فضای پست داخل کانالی و تهیه الگوی پست مربوطه توسط دورالی و ریختن آن، نمونه ها بطور تصادفی به گروه های مطالعه و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون ، ابتدا کانال توسط اسید فسفریک 37% به مدت 10 ثانیه اچ شده و در گروه کنترل بجای اسید، از سالین 0/9%استفاده گردید. پس از زدن پرایمر، پستها توسط سمان زنو سمان شدند.جهت اندازه گیری میزان گیراگزیالی ازدستگاه Universal testing machine Hounsfield باسرعتcross headmm/min5استفاده شد. سپس داده های بدست آمده با آزمون independed t-test تجزیه و تحلیل آماری شدند. یافته ها:میانگین میزان گیر در گروه آزمون 20/5-+ 105/8) و در گروه کنترل 21/2-+55/6)بود. نتایج آزمون t نشان داد میانگین گیر پست های ریختگی در کانال اسید اچ شده بیشتر از میانگین گیر پست های ریختگی کانال اسید اچ نشده می باشد. نتیجه گیری: اچ کردن کانال دندان با اسید فسفریک 40% باعث افزایش معنی دار استحکام باند کششی پست سمان شده با زنو میشود.