بررسی میزان شیوع و شدت سایش سطوح اکلوزال، انسیزال دندانها در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی تبریز سال 84-1383
Abstract
زمينه و هدف : سايش دندان مشكل شايعي است كه در اكثر موارد اساس برنامه درماني پيشگيري از سايش است لازمه اقدام موثر و مفيد آگاهي از شيوع و شدت سايش در جمعيت مي باشد . هدف از مطالعه حاضر بررسي وضعيت سايش سطوح انسيزال و اكلوزال دندانها در بيماران مراجعه كننده به دانشكده دندانپزشكي تبريز مي باشد.
روش تحقيق:
در اين مطالعه توصيفي مقطعي تعداد 384 نفر از بيماران مراجعه كننده به بخش تشخيص دانشكده دندانپزشكي تبريز به صورت تصادفي منظم انتخاب شده جمع آوري اطلاعات از طريق معاينه باليني و تكميل پرسشنامه صورت گرفت . داده ها ابتدا توسط روشهاي آماري توصيفي و سپس از نظر وجود رابطه با متغييرهاي سن و جنس و موقعيت دندانها و فكين از طريق آزمونهاي من وتيني U و مجذور كاي پيرسون مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفتند(01/0P<).
يافته ها: در مطالعه حاضر كلا 4/84% از آزمودنيها فاقد سايش دنداني بودند . از نظر فراواني بين سايش دندانهاي ناحيه قدامي و خلفي فك، جنسيت و سن آزمودنيها تفاوت معني داري وجود داشت(01/0P<).ولي بين فراواني سايش دندانهاي قدامي و خلفي بالا و پايين تفاوت وجود نداشت (01/0P>).بين شدت سايش دندانها و سن آزمودنيها هم تفاوت معني دار بود(001/0P=).
نتيجه گيري:
1- شيوع سايش در دندانهاي قدامي بيشتر از خلفي است.
2- شيوع سايش در مردان بيشتر از زنان است.
3- شيوع و شدت سايش با افزايش سن افزايش مي يابد.