بررسی میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر تبریز از پروفیلاکسی آندوکاردیت در بیماران فلبی تحت درمان دندانپزشکی در سال تحصیلی 86-1385
Abstract
زمینه و هدف:
اعمال دندانپزشکی که منجر به آسیب نسوج دهانی می شوند، ممکن است باعث ورود میکروبها به جریان خون گردند که این امر در بیماران مستعد قلبی می تواند اندوکاردیت عفونی ایجاد کند. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر تبریز از پروفیلاکسی اندوکاردیت در بیماران قلبی تحت درمان دندانپزشکی می باشد.
مواد و روشها:
این پژوهش، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که در آن تعداد 150 نفر از دندانپزشکان عمومی شهر تبریز شرکت کردند . نحوه جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ای مشتمل بر سه قسمت بیماریهای قلبی، درمانهای دندانپزشکی و رژیم پروفیلاکسی اندوکاردیت بود. میزان آگاهی بر مبنای تعداد پاسخ های صحیح تعیین شد.
برای آنالیز آماری داده ها از آزمونهای آماری Independent T test , One way ANOVA استفاده گردید.
یافته ها:
در این مطالعه میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر تبریز از بیماریهای قلبی نیازمند پروفیلاکسی 7/63%، از درمانهای دندانپزشکی نیازمند پروفیلاکسی 8/66%، از رژیم پروفیلاکسی 7/47% و در مجموع سه قسمت 59% بدست آمد. رابطه جنس و محل فارغ التحصیلی با میزان آگاهی در هر یک از موارد سه گانه و در مجموع فاقد رابطه معنی دار آماری بود (05/0 p>). ولی ارتباط سن و سابقه کار با میزان آگاهی در هر یک از موارد سه گانه و در مجموع دارای رابطه معنی دار آماری بود (05/0 p<).
نتیجه گیری :
با توجه به یافته های مطالعه حاضر میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر تبریز از پروفیلاکسی اندوکاردیت در حد متوسط است. ضروری است برنامه های آموزشی در مورد پروفیلاکسی اندوکاردیت به خصوص با رویکرد جنبه های پزشکی آن منجمله بیماریهای قلبی و فارماکولوژی پروفیلاکسی اندوکاردیت، در حین تحصیل و بعد از آن از طریق جلسات باز آموزی دندانپزشکان در نظر گرفته شود.