مقایسه آزمایشگاهی میزان ریزنشت آپیکالی متعاقب پرکردن کانال با تکنیک تراکم جانبی و تکنیک تزریقی گوتاپرکا
Abstract
زمینه و هدف تحقیق:موفقیت در درمان اندودنتیک در اصل به دنبال تریاد دبردیمان ، استریلیزاسیون و پر کردن می باشد و هر سه به یک میزان دارای اهمیت هستند و همواره مطالعات فراوانی جهت ابداع روشهای پر کردن باسیل بهتر صورت گرفته هدف از انجام این مطالعه مقایسه سیل آپیکالی دو روش پر کردن کانال روش تراکم جانبی و تکنیک تزریقی گوتاپرکا بود.
مواد و روشها :تعداد 80 دندان تک ریشه فک بالا کشیده شده با ریشه مستقیم، بدون تحلیل و دارای آپکس سالم مورد مطالعه قرار گرفتند.
70 دندان به طور تصادفی به دو گروه 35 تایی تقسیم شدند در یک گروه کانال ریشه ها با روش تراکم جانبی در گروه دیگر کانال ریشه ها با روش تزریقی گوتاپرکا پر شدند.
5 دندان به عنوان گروه کنترل مثبت (بدون پر کردگی کانال) و 5 دندان به عنوان کنترل منفی (با پر کردگی کانال) در نظر گرفته شدند. در گروههای آزمایشی و گروه کنترل مثبت تمام طول ریشه دندان به جز 2 میلی متر آپیکالی ریشه به وسیله چسب سیانوآکریلات و 2 لایه لاک ناخن پوشیده و سیل گردید. در گروه کنترل منفی تمام طول ریشه به وسیله چسب و لاک ناخن پوشیده و سیل گردید. نمونه ها به مدت 48 ساعت در مرکب چین قرار داده شده و سپس با دیسک الماسی به صورت طولی به دو نیم تقسیم شدند و با استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 10× میزان نفوذ رنگ مشاهده گردید و با کولیس دیجیتالی اندازه گیری شد. با آزمون Independent Samples Test آنالیز داده ها انجام شد.
یافته ها :بررسی نتایج آزمون تفاوت میانگین برای گروههای مستقل (Independent Sample t-test) نشان می دهد که تفاوت میانگین نفوذ رنگ در دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد.
(135/0 P= و68 df= و51/1t=)
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که در هر 2 روش پر کردن کانال با تراکم جانبی و تکنیک تزریقی گوتاپرکا ریز نشت آپیکالی وجود دارد و میزان این ریز نشت در 2 گروه اختلاف معنی داری با هم ندارند .