بررسی میزان آگاهی نگرش و عملکرد مراقبین بهداشت مدارس شهر تبریز در خصوص سلامت دهان و دندانها در سال 87-86
Abstract
آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش آموزان مدارس امری مهم می باشد. معلمین و مراقبین بهداشت نقش مهمی را در آموزش و همچنین بدنبال آن پیشگیری از بیماریهای شایع دهان و دندان دارند. یک برنامه مدون می تواند در آموزش و شکل گیری عادات مناسب، نقش بسزایی داشته باشد. با بررسی روشهای سلامتی که در مدارس پیاده می شوند نیاز به ایجاد تغییرات ضروری به نظر می رسد.
هدف:
در این مطالعه میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مراقبین بهداشت مدارس شهر تبریز در مورد سلامت دهان و دندانها در سال 87-86 مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها:
در یک مطالعه مقطعی توصیفی تحليلي که در مدارس ابتدائی تبریز انجام گرفت با بررسی 64 مراقب بهداشت مدارس كه پرسشنامه های مربوط به این تحقیق را جواب داده بودند، سطح آگاهی، نگرش و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گرفت.
نتايج:
در اين بررسي از 64 نفر، 58 نفر از آنها (6/96%) زن و 6 نفر (4/9%) مرد بودند. ميانگين سني افراد شركت كننده 02/7 ±94/44 سال بود. 44 نفر از مراقبین (3/73%) دوره درسی مدون مربوط به دهان ودندان را گذرانده بودند. 49 نفر (6/76%) نیز دوره های آموزشی ویژه ای را سپری کرده بودند. میانگین نمره کسب شده در بخش آگاهی69/1±77/6 بود که اختلاف میانگین نمرات آگاهی بین زنان و مردان از نظر آماری معنی دار بود و 75% از مرافبین نگرش خوبی داشتند(000/0=p). همچنین ارتباط معنی داری بین میانگین نمرات آگاهی و نگرش وجود داشت (003/0=p). ارتباط معنی داری بین میانگین نمرات نگرش و گذراندن برخی دوره های آموزشی نیز وجود داشت (039/0=(p و عملکرد مراقبین بهداشت 60% بود.
نتيجه گيري:
یافته ها نشان می دهند که ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مراقبین بهداشت مدارس میتواند نقش موثری را در افزایش سطح بهداشت دهان و دندان در بین دانش آموزان داشته باشد. بهبود این وضعیت با استفاده از برنامه های باز آموزی بهتر و جزوات قابل دستیابی است.