• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مقایسه تاثیر دو نوع ماست پاستوریزه معمولی و غنی شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی

Thumbnail
View/Open
Vahideh Khaleghi thesis.pdf (505.0Kb)
Date
1387
Author
خالقی، وحیده
Metadata
Show full item record
Abstract
گونه های کاندیدا قارچ هایی هستند که تقریباً در همه جا وجود دارند و شایعترین پاتوژن های قارچی انسان محسوب می گردند.با توجه به این مسئله درمان سریع و مؤثر آنها از اهمیت فوق ا لعاده ای برخوردار است. به دلیل عوارض داروهای مختلف امروزه درمانهای جایگزین دیگر مانند پروبیوتیک ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. پروبیوتیک ها ارگانیسم های زنده ای هستند که اثرات سودمند بهداشتی – درمانی می توانند داشته باشند و به صورت مواد لبنی تخمیر شده مانند ماست و یا به صورت آب میوه یا دارو تولید می گردند. لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس اولین بار در دهه 70 میلادی از منابع انسانی به دست آمد و از آن زمان تا کنون به صورت تجاری در شیر خشک ، ماست های مخصوص و آب میوه و نیز مکمل های خشک شده به فروش می رسد. هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثر ماست غنی شده با لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس در کنترل رشد c.albicans در محیط کشت آزمایشگاهی طراحی و به اجرا در آمده است. مواد و روش کار: از نمونه های قارچی جدا شده از 30 بیمار مبتلا به کاندیدیازیس دهانی بعد از کشت اختصاصی در محیط سابرودكستروز آگار، سوسپانسيون استاندارد مطابق محول نیم مک فارلند تهیه گردید، شمارش کلونی نیز با استفاده از لام نئوبار انجام شد. پودر پروبیوتیک لاکتوباسیل فریز شده نیز بعد از احيا در 5/0 ميلي ليتر آب مقطر در محيط اختصاصي MRS كشت داده شد، بعد از 24 ساعت لاکتوباسیل ها زیر میکروسکوپ شمارش شدند،و تعداد 109 × 5 لاکتوباسیل به دست آمد. سپس 250 میلی لیتر شیر پاستوریزه را جوشانده و استریل کردیم و با افزودن لاکتوباسیل ها به آن بعد از 8 ساعت در دمای c370 ماست غنی شده بالاکتوباسیل به دست آمد. بعد از تهیه موارد بالا به ازاء هر محیط کشت کاندیدا 3 لوله آزمايش استريل انتخاب كرده و سوسپانسیون استاندارد کاندیدا را وارد لوله ها کردیم.به لوله اول یک میلی لیتر ماست پاستوریزه استریل شده، به لوله دوم یک میلی لیتر ماست پاستوریزه معمولی و به لوله سوم یک میلی لیتر ماست غنی شده با لاکتوباسیل اضافه کردیم و به مدت 48 ساعت در انکوباتور در c0 35 قرار دادیم. سپس محتویات لوله ها را در محیط سابرودکستروز آگار داخل پلیت ریخته بعد از 72 ساعت انکوباسیون در c0 25 شمارش کلونی های کاندیدا انجام شد. نتایج: تفاوت معنی داری بین میانگین کلونی های هر گروه طی 5 روز مشاهده شد. (4=df ، 0=p ) همچنین در مقایسه سه گروه با یکدیگر تفاوت معنی داری بین میانگین کلونی های کاندیدا در هر روز وجود داشت. (2=df ، 0=p ) نتیجه گیری : لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تا حدود زیادی قادر است رشد کاندیدا را در محیط کشت آزمایشگاهی مهار کند. طبق نتایج این مطالعه میانگین کلونی های کاندیدا در هر یک از سه گروه در 5 روز رو به افزایش بوده و تفاوت معني داري نیز بین میانگین کلونی های سه گروه با همدیگر به چشم می خورد. به این معني كه بیشترین تعداد کلونی ها در محیط حاوی ماست استریل شده و فاقد هر نوع باکتری بوده و کمترین میزان در محیط حاوي ماست غنی شده با لاکتوباسیل مشاهده شد و ماست معمولی نیر نسبت به ماست استریل شده تعداد کلونی های کمتری داشت.
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28840
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV