بررسی میزان سایش سطحی کستهای ریخته شده با گچ استون نوع III حاصل از قالبهای آلژیناتی ضدعفونی شده به دو روش اسپری کردن و غوطه وری
Abstract
مقدمه: ضدعفونی کردن قالبهای آلژینات به روش غوطه وری یا اسپری کردن به وسیله مواد ضدعفونی کننده به عنوان یک روش موثر برای کنترل عفونت شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان سایش سطحی کستهای ریخته شده با گچ استون نوع III حاصل از قالبهای آلژیناتی ضد عفونی شده به دو روش اسپری کردن و غوطه وری می باشد.
مواد و روش کار: چهار ماده ضد عفوني كننده رایج (هيپوكلريت سديم25/5٪ ، گلوتارآلدئید2٪ ، میکروتن و دکونکس) انتخاب و نمونه ها به چهار گروه 40 تائي با دو زير گروه 20 تائي تقسيم شدند و يك گروه شاهد 20تايي جهت كنترل انتخاب گرديد (مجموعا 180 قالب). هر گروه با يك ماده ضد عفوني كننده و هر زير گروه با يك (روش اسپري كردن یا غوطه وري) به مدت 8 دقیقه ضدعفوني شدند . گروه شاهد ضدعفونی نشد.
قالبها با گچ استون نوع III ریخته شدند. کست ها بعد از 45 دقيقه از تري ها جدا و به مدت 24 ساعت در محیط خشک نگهداشته شده، و به وسیله ترازوی دیجیتال، قبل از انجام تست سایش، وزن شدند. سپس از دستگاه ایجاد کننده سایش سطحی استفاده شد. و مجددا نمونه ها وزن شدند، با مقایسه وزن نمونه ها قبل و بعد از سایش میزان سایش محاسبه شد. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و مقایسه ی تفاوت میانگین برای گروهای مستقل (تست ANOVA) و مقایسه میانگین دانکن و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS.15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین میزان سایش سطحی در گروههای مختلف از لحاظ آماری معنی دار بود. اسپری کردن و غوطه وری با میکروتن و نیز اسپری کردن با هیپوکلریت سدیم کمترین میزان سایش و اسپری کردن و غوطه وری با دکونکس بیشترین میزان سایش را داشت.
نتیجه گیری: در محدوده مطالعه ما از نظر سایش سطحی استفاده از میکروتن به روش اسپری کردن و غوطه وری و نیز هیپوکلریت سدیم به روش اسپری کردن توصیه شود.