• English
    • Persian
    • English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر دهانشویه گیاهی حاوی اسانس Pistacia atlantica Var. Mutica بر میکروارگانیسم های زیر شیار لثه ای

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Saba Arami thesis.pdf (682.8Kb)
تاریخ
1388
نویسنده
آرامی، صبا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
پلاک دندانی، بیوفیلم چسبنده به سطوح دندانی،به عنوان عامل اتیولوژیک اصلی بیماری های پریودنتال مطرح می باشد؛لذا کنترل پلاک دندانی همواره مورد توجه ویژه بوده است. در این راستا برای غلبه بر محدودیت های کنترل مکانیکی پلاک دندانی روش های کنترل شیمیایی آن مطرح گردیده است. مواد و روشها: در یک کار آزمایی بالینی بصورت Single Centre, Cross-over, randomized Latin-square-controlled تعداد 28 بیمار ( 13 مرد و 15 زن) و میانگین سنی بیماران 5/2 32/8 مورد بررسی قرار گرفتندنمونه های تهیه شده پس از مصرف سه نوع دهانشویه اسانس (PM) Pistacia atlantica Var. mutica ،دارونما و کلر هگزیدین ، در محیط رقیق کننده به رقت های مورد نظر رسانده شده و در محیط جدا کننده brucella agar مورد شمارش کلنیهای هوازی و بی هوازی قرار گرفتند. برای تعیین MIC نیز رقت هایی از عصاره مورد بررسی و کلرامفنیکل در محیط های brucella agar و blood agar تهیه شده و باکتری های جداسازی شده در آنها کشت گردیدند. نتایج : میانگین تعداد باکتریهای بی هوازی در عصاره، کلرهگزیدین و دارو نما بترتیب 106 1/97 ،106 1/13و106 6/85 بود. میانگین تعداد باکتری های بی هوازی در این سه نوع دهانشویه نشان می دهد که اختلاف میانگین بین دارونما و عصاره ( 10 5 ‌ -5/5) ، معنی دار می باشد(0/006=p). همچنین اختلاف میانگین بین کلرهگزیدین و عصاره(104 6/26-) معنی دار است (0/01 >P). میانگین تعداد باکتری های هوازی در حد پایه 16 6 ‌ 2/17 در دهانشویه حاوی عصاره PM ، ، 7/25 10 4میانگین minimum inhibitory concentration (MIC) باکتریهای بی هوازی در عصاره PM 29/33366/618 و در کلرامفینکل 45/51 61 بود(001/0P<) و میانگینMIC سویههای هوازی در عصاره Pistacia Mutica ،62/1145 58/1845 و در کلرامفنیکل 95/25 02/45 بود(001/0P<). نتیجهگیری:بادر نظر داشتن محدودیتهای این مطالعه می توان نتیجه گرفت که بکارگیری دهان شویه عصاره PM می تواند بعنوان یک ترکیب موثر آنتی میکروبیال عمل نماید که باعث کاهش تعداد باکتری های شیار لثه ای می گردد. بنابر این می توان عصاره PM را بهعنوان یک ماده م‌ثر و با عوارض جانبی کمتر جهت کنترل میکروارگانیسم های شیار لثه ای بکار برد.
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28772
Collections
  • Theses(D)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV