• English
    • Persian
    • English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر دهانشویه گیاهی حاوی اسانس Pistacia atlantica Var. Mutica بر میکروارگانیسم های زیر شیار لثه ای

Thumbnail
View/Open
Saba Arami thesis.pdf (682.8Kb)
Date
1388
Author
آرامی، صبا
Metadata
Show full item record
Abstract
پلاک دندانی، بیوفیلم چسبنده به سطوح دندانی،به عنوان عامل اتیولوژیک اصلی بیماری های پریودنتال مطرح می باشد؛لذا کنترل پلاک دندانی همواره مورد توجه ویژه بوده است. در این راستا برای غلبه بر محدودیت های کنترل مکانیکی پلاک دندانی روش های کنترل شیمیایی آن مطرح گردیده است. مواد و روشها: در یک کار آزمایی بالینی بصورت Single Centre, Cross-over, randomized Latin-square-controlled تعداد 28 بیمار ( 13 مرد و 15 زن) و میانگین سنی بیماران 5/2 32/8 مورد بررسی قرار گرفتندنمونه های تهیه شده پس از مصرف سه نوع دهانشویه اسانس (PM) Pistacia atlantica Var. mutica ،دارونما و کلر هگزیدین ، در محیط رقیق کننده به رقت های مورد نظر رسانده شده و در محیط جدا کننده brucella agar مورد شمارش کلنیهای هوازی و بی هوازی قرار گرفتند. برای تعیین MIC نیز رقت هایی از عصاره مورد بررسی و کلرامفنیکل در محیط های brucella agar و blood agar تهیه شده و باکتری های جداسازی شده در آنها کشت گردیدند. نتایج : میانگین تعداد باکتریهای بی هوازی در عصاره، کلرهگزیدین و دارو نما بترتیب 106 1/97 ،106 1/13و106 6/85 بود. میانگین تعداد باکتری های بی هوازی در این سه نوع دهانشویه نشان می دهد که اختلاف میانگین بین دارونما و عصاره ( 10 5 ‌ -5/5) ، معنی دار می باشد(0/006=p). همچنین اختلاف میانگین بین کلرهگزیدین و عصاره(104 6/26-) معنی دار است (0/01 >P). میانگین تعداد باکتری های هوازی در حد پایه 16 6 ‌ 2/17 در دهانشویه حاوی عصاره PM ، ، 7/25 10 4میانگین minimum inhibitory concentration (MIC) باکتریهای بی هوازی در عصاره PM 29/33366/618 و در کلرامفینکل 45/51 61 بود(001/0P<) و میانگینMIC سویههای هوازی در عصاره Pistacia Mutica ،62/1145 58/1845 و در کلرامفنیکل 95/25 02/45 بود(001/0P<). نتیجهگیری:بادر نظر داشتن محدودیتهای این مطالعه می توان نتیجه گرفت که بکارگیری دهان شویه عصاره PM می تواند بعنوان یک ترکیب موثر آنتی میکروبیال عمل نماید که باعث کاهش تعداد باکتری های شیار لثه ای می گردد. بنابر این می توان عصاره PM را بهعنوان یک ماده م‌ثر و با عوارض جانبی کمتر جهت کنترل میکروارگانیسم های شیار لثه ای بکار برد.
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28772
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV