بررسی اثر حاملگی بر حرکت ارتودنتیک دندان در موش صحرایی
Abstract
[بدون چکیده] مقدمه: حرکت ارتودنتیک دندان پیامد اعمال نیروی مکانیکی به ساختار دندان می باشد که بواسطه تشکیل استخوان در سمت کشش و تحلیل آن در سمت فشار صورت می پذیرد. عوامل بسیاری در پروسه ریمودلینگ استخوانی و نتیجتا سرعت حرکت دندان تاثیر می گذارند که تغییرات هورمونی یکی از این عوامل می باشند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر حاملگی بر حرکت ارتودنتیک دندان در موش صحرایی نژاد Wistar می باشد.
مواد و روش ها: 48 موش صحرایی ماده نژاد Wistar با متوسط وزنی 25±250 گرم و سن ده هفته انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند.
8 موش از هر گروه 2، 7 و 14 روز پس از نصب فنر جهت اندازه گیری میزان حرکت دندان و شمارش استئوکلاست ها در زیر میکروسکوپ نوری با overdose ماده بیهوشی قربانی شدند. مقایسه میزان حرکت دندان و تعداد استئوکلاست ها در دو گروه بوسیله independent sample t-test انجام گرفت.
یافته ها: یافته ها بیانگر آن بود که پس از نصب فنر،تفاوت میزان حرکت دندانی بین گروه کنترل و تجربی از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین شمارش استئوکلاست ها نیز بطور معنی داری در گروه تجربی در روز های 7 و 14 پس از نصب فنر کمتر از گروه کنترل بود.
نتایج: حاملگی موجب تغییر معنی داری در حرکت ارتودنتیک دندانی نمیشود چون از یک سو طول دوره درمان ارتودنسی بیش از دوره حاملگی می باشد و نیز نتایج این مطالعه تغییر معنی داری را نشان نداد. لذا بیماران حامله ای که درمان ارتودنسی انجام می دهند می توانند بدون نگرانی از بابت احتمال افزایش مدت حرکت دندان به درمان خود ادامه دهند.