مقایسه کلینیکی میزان گیر فیشورسیلنت به دنبال آماده سازی کاندیشنینگ با Prompt Lpop و آماده سازی کاندیشنینگ باروش اسیداچ به همراه باندینگ طی معاینات دوره ای 6و12 ماهه
Abstract
[بدون چکیده] سابقه و هدف: کاربرد فیشور سیلنت روشی موثر در پیشگیری از پوسیدگی اکلوزال می باشد با این حال شستشوی دندان بعد از اچینگ می تواند موجب عدم همکاری کودکان شود. Prompt-L-Pop نیاز به مرحله اسید اچینگ مجزا و شستشو ندارد .
هدف از این مطالعه مقایسه گیر کلینیکی فیشور سیلنت به دنبال آماده سازی با Prompt-L-Pop و آماده سازی با روش اسید اچ بهمراه باندینگ می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه randomized clinical Trial 40 نفر در گروه سنی 12-7 سال که دارای یک جفت مولر اول دائمی سالم در فک بالا یا پایین بودند و شرایط فیشور سیلنت تراپی را داشتند انتخاب شدند و بصورت تصادفی یک دندان با استفاده از اسید اچ و باندینگ و دندان مشابه با استفاده از Prompt آماده گردید و به دنبال آن فیشور سیلنت تراپی انجام شد. بعد 6 و 12 ماه گیر سیلنت با استفاده از سوند و مشاهده کلینیکی ارزیابی شد و نتایج با آزمون فیشر مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته ها: 37 نفر از 40 نفر (5/92%) مراجعه کردند که در 6 ماه اول میزان موفقیت در روش استفاده از Prompt 1/81% . استفاده از اسید اچ و باندینگ 7/67% بود و در معاینه 12 ماهه موفقیت روش Prompt 7/67% و روش اسید اچ و باندینگ 8/56% بود که براساس آزمون دقیق فیشر اختلاف بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که گیر فیشور سیلنت در 2 روش بعد 6 و 12 ماه برابر است ولی با توجه به حذف مرحله شستشو در روش استفاده Prompt و جلوگیری از عدم همکاری کودک و کاهش زمان کارکرد می توان از Prompt بجای روش معمول استفاده نمود.