بررسی سطح آگاهی متخصصین زنان زایمان شهر تبریز درباره ارتباط بیماری پریودنتال در دوران بارداری و تولد نوزادان زودرس با وزن کم
Abstract
[بدون چکیده] مقدمه : اصطلاح PLBW برای نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم و سن کمتر از 37 هفته به کار می رود. 70% موارد سقط جنین و نیمی از مرگ های نورولوژیک بعد از تولد مربوط به PLBW می باشد. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی، شدت و میزان بیماری پریودنتال افزایش می یابد و تشدید التهاب در نواحی ملتهب صورت می گیرد از سوی دیگر،بیماری پریودنتال در زنان باردار، خطر تولد نوزادان PLBW را افزایش می دهد. درمان های پریودنتال حین بارداری، تولدهای نوزادان نارس با وزن کم(PLBW) رادرزنان مبتلا به پریودونتیت به طور چشمگیری کاهش می دهد. بنابراین میان بیماری پریودنتال و بارداری تقابل دو طرفه وجود دارد.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی سطح آگاهی متخصصین زنان زایمان درباره ارتباط بیماری پریودنتال و PLBW می باشد.
مواد و روشها : در پژوهش حاضر، سطح آگاهی کلیه متخصصین زنان زایمان شهر تبریز (94 نفر)از طریق توزیع پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفت که پایایی پرسشنامه به وسیله آزمون آلفای کورنباخ مورد سنجش قرار گرفت و مقدار آن 61/0 به دست آمد. جهت افزایش سطح آگاهی این متخصصین در خصوص موضوع مورد مطالعه، بروشور تهیه و چاپ گردیده و پس از تکمیل پرسشنامه، در اختیار آنان قرار داده شد.
یافته ها: در بررسی نتایج مشخص شد که متوسط آگاهی متخصصین زنان زایمان شهر تبریز درباره ارتباط بیماری پریودنتال با PLBW برابر با 35/50% ، درباره ارتباط تغییرات هورمونی در دوران بارداری و تشدید بیماری پریودنتال برابر با 99/42%مي باشد، که در مجموع می توان گفت میانگین سطح آگاهی متخصصین زنان در حد متوسط است. در بررسی همبستگی بین سابقه کار و سطح آگاهی متخصصین زنان مشخص شد که بین این دو متغیر، همبستگی وجود ندارد. (24/0=P). در بررسی بین عضویت متخصصین در هیات علمی ملاحظه شد که تفاوتی در میزان آگاهی آن ها وجود ندارد (09/0= P).
نتیجه گیری : میزان آگاهی متخصصین زنان زایمان در مورد بیماری پریودنتال در زنان باردار و PLBW در حد متوسط است. با تغییر سابقه طبابت، میزان آگاهی تغییری نمی یابد و تفاوتی در میزان آگاهی متخصصین عضو و غیرعضو در هیات علمی وجود ندارد.