مقایسه کنترل درد با کاربرد تکنیک تزریق اینترسپتال با بلاک آلوئولر تحتانی همراه انفیلتره لانگ باکال در جراحی فلپ پریودنتال فک پایین
Abstract
[بدون چکیده] زمینه و اهداف: کنترل درد بیمار نه تنها از نقطه نظر اخلاقی یک امر مسلم می باشد بلکه کنترل درد موجب رضایت بیمار و با فراهم نمودن همکاری بیمار طول درمان نیز کاهش می یابد هدف از مطالعه حاضر تست این فرضیه می باشد که آیا تکنیک بی حسی اینتر سپتال می تواند بعنوان تزریق اولیه جهت کنترل درد بهنگام جراحی فلپ پریودنتال جایگزین تکنیک بی حسی آلوئولر تحتانی بهمراه لانگ باکال گردد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع Randomized Cross- Over Clinical trial یک سو کور می باشد که در آن تعداد 40 بیمارمبتلا به پریودنتیت بطور تصادفی انتخاب و از نظر تعیین میزان درد بلافاصله بعد از تزریق و بعد از اتمام جراحی مورد ارزیابی قرار گرفتند یک سمت فك پايين بعنوان مورد که از تزریق اینترسپتال و در سمت دیگر بعنوان شاهد از تزریق آلوئول تحتاني به همراه لانگ باكال استفاده شد.
بعد از انجام تزریق بیماران بر روی برگه که در آن خط مربوط به Visual Analoug Scale رسم شده بود، پاسخ خود را نسبت به درد بلافاصله بعد از تزریق علامت می گذاشتند همچنین در روز بعد از جراحی نیزجهت ارزیابی درد از تست Visual Analoug Scale استفاده می شد.
داده های بدست آمده از مطالعه بوسیله روش های آماری توصیفی (میانگین ± انحراف معیار) و آزمون Independent-Samples T test جهت مقایسه تفاوت میانگین در گروه مورد و شاهد بوسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 13 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در این مطالعه مقادیر P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: میانگین احساس درد بلافصله بعد از کاربرد تکنیک بی حسی آلوئولر تحتانی بهمراه لانگ باکال 62/7± 62/20و با کاربرد تکنیک بی حسی اینتراسپتال 62/8± 47/21 بود ولی این اختلاف از لحاظ آماری معنی داری نبود(642/0 P= ،466/0t= - ، 78df= ). احساس درد 24 ساعت بعد از اتمام جراحی، با کاربرد تکنیک بی حسی آلوئولر تحتانی بهمراه لانگ باکال 43/3± 97/7 و با کاربرد تکنیک بی حسی اینتراسپتال 24/3± 30/9 بود ولی این اختلاف نیز از لحاظ آماری نیز معنی داری نبود(080/0 P= ،775/1t= - ، 78df= )..
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از تحقیق حاضر پیشنهاد می گردد تحقیقات تکمیلی در رابطه با این موضوع انجام گیرد تا در صورت تائید نتایج این تحقیق ، تکنیک اینترسپتال درانجام فلپ های پریودنتال جایگزین مناسبی به تکنیک آلوئلر تحتانی در بی حسی فک پائین گردد.