• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی ثبات میکروفلورای تغییر یافته دهان پس از استفاده از کلرهگزیدین و پروبیوتیک

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Akram Ebrahimi MScD thesis.pdf (981.5Kb)
تاریخ
1389
نویسنده
ابراهیمی زرق آباد، اکرم
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر کلرهگزیدین در پایداری پروبیوتیک ها انجام شده است. موارد وروشها : در یک مطالعه کار آزمایی بالینی تعداد 105 کودک در 3 گروه تقسیم بندی شدند. در گروه 1 شستشوی دهان با دهان شویه کلرهگزیدین %0/2 دو بار در روز یک ساعت پس از مسواک زدن به مدت 2 هفته صورت گرفت. در گروه 2 ماست حاوی تقریبا CFU/g2*(10)8 باکتری پروبیوتیک (لاکتوباسیل Rhamnosus) به میزان 2-1/5 دسی لیتر روزانه در زمان مصرف شام به مدت 3 هفته انجام شد که حداقل یک ساعت پس از مصرف آن مسواک زدن صورت نگرفت. در گروه 3 به مدت 30 ثانیه دهانشویه حاوی کلرهگزیدین 0/2% جهت شستشوی دهان به مدت 2 هفته و 2 بار در روز استفاده شد. سپس 24ساعت پس از قطع مصرف کلرهگزیدین ماست حاوی پروبیوتیک به میزان 2-1/5 دسی لیتر زمان شام به مدت 3 هفته تجویز شد. یک روز، یک هفته، پنج هفته بعد از هر مداخله کشت و شمارش استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل انجام شد. جهت انالیز یافته ها از روش one way & repeated measure ANOVA استفاده شد. یافته ها: در گروه 1 مشاهده گردید که کلرهگزیدین منجر به کاهش معنی دار تعداد استرپتوکوک موتانس در مقایسه با تعداد شمارش شده اولیه این باکتری گردید(P=0/001).این کاهش طی 5 هفته بعد نیز حفظ شد (P<0/05). در گروه 2 استرپتوکوک موتانس بزاق در گروه مصرف کننده ماست پروبیوتیک کاهش معنی داری پیدا کرد (P=0/001). این کاهش تا مدت یک هفته ادامه داشت(P<0/05). شمارش لاکتوباسیل افزایش یافت(P=0/001) اما به مدت 5 هفته پایدار نبود. در گروه 3 کاهش معنی دار استرپتوکوک موتانس بزاقی پس از مصرف کلرهگزیدین در مقایسه با شمارش اولیه آن مشاهده گردید. این کاهش تا مدت 5 هفته حفظ گردید.در مقایسه بین گروهها افزایش شمارش لاکتوباسیل در گروه 2و 3 مشاهده گردید که گروه 2 پایدار نبود. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه حاکی از تاثیر مصرف کلرهگزیدین پروفیلاکتیک در افزایش ماندگاری پروبیوتیک بوده است
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28716
Collections
  • Theses(D)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV